Мицрософт-ово ажурирање прекида функцију скенирања програма Виндовс Дефендер

 Виндовс Дефендер

Неки корисници Виндовс 10 имали су проблема након примене кумулативног ажурирања из септембра 2019. због критичних грешака као што су покварен мени Старт и Грешке мрежног адаптера . Након каталога катастрофа, изгледа да још једна грешка погађа Виндовс 10.

Према различитим извештајима, чини се да безбедносно ажурирање које је недавно испоручено крши могућности ручног скенирања Виндовс Дефендер-а.

Према објавама на Реддит , Виндовс 10 центар за повратне информације и као и платформе као што је Твиттер, ажурирање Виндовс Дефендер-а прекида функцију брзог и потпуног скенирања. Ако покушате да извршите брзо или потпуно скенирање, процес се нагло завршава за мање од једног минута након скенирања само неколико датотека.Успели смо да репродукујемо ово понашање на више система и брзим и потпуним скенирањем:

 Виндовс Дефендер

Отварам Виндовс Дефендер, урадим потпуно скенирање. Скенирање прегледа само прве 4 датотеке и нагло се затвара. Чини се да не ради исправно. Скенирање ван мреже уопште не функционише, рекао је корисник у посту на Виндовс 10 Феедбацк Хуб-у.

Виндовс Дефендер ми неће дозволити да извршим потпуно скенирање, зауставља се након 40-50 датотека, други корисник документовано ову грешку на Твитеру.

Имао сам исти проблем. Скенирао сам 3 датотеке на лаптопу и 40 датотека на десктопу. Покренуо сам чист ВМ и скенирао сам 5 датотека на новом ВМ-у. Послао сам опцију повратних информација на Феедбацк Хуб-у, други корисник је потврдио чудну грешку.

Према Мицрософтов каталог ажурирања , Виндовс Дефендер Антивирус верзија 4.18.1908.7 је најновија верзија безбедносног програма и испоручена је 16. септембра.

Ажурирање је и даље доступно за преузимање, али пошто је то широко распрострањен проблем, исправка ће бити објављена у наредним сатима. До тада, најбоља опција је да користите функцију прилагођеног скенирања Виндовс Дефендер-а.

Ажурирање: У изјави за Виндовс Латест, Мицрософт је потврдио да је свестан извештаја:

Мицрософт Дефендер АВ користи скенирање крајњих тачака у реалном времену, на шта ово ажурирање није утицало. Привремено су погођена само ручна или заказана скенирања која су спровели администратори и радимо на томе да то решимо, рекао је портпарол Мајкрософта.

Проблем би требало да буде решен за неколико сати.

Популар Постс