Мицрософт-ови патенти сугеришу побољшања за ХолоЛенс

 Мицрософт ХолоЛенс 2

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Данас су откривени нови патенти компаније Мицрософт и то сугерише да компанија ради на побољшањима за уређаје сличне својој ХолоЛенс линији. Открили смо два нова патента из Мицрософта и апликације су усмерене на уређаје за екран близу очију.

Први патент под називом „МУЛТИПЛЕКСОВАНО ХОЛОГРАМСКО ПЛОЧАЊЕ У ДИСПЛЕЈУ ТАЛАСНОГ ВОДА“ пријавио је Мицрософт крајем 2018. објавио УСПТО дана 14.02.2019.У одељку у позадини патентне пријаве, Мицрософт објашњава да је описан екран на глави и да уређај користи таласовод да испоручи слику оку корисника. Мицрософт објашњава да видно поље које може да подржи уређај за приказ таласовода може бити прилично мало и да патент има за циљ да реши овај проблем.

 ХолоЛенс патент

У одељку са детаљним описом, Мицрософт пише да би реализације откривене у патенту требало да побољшају видно поље коришћењем угаоно мултиплексираних холографских снимака за формирање решетки за таласовод.

Овде су откривене реализације које се односе на обезбеђивање уређаја за приказ у близини ока са широким видним пољем коришћењем угаоно мултиплексираних холографских снимака да се формирају решетке за таласовод. Угаоно мултиплексирани холографски снимци могу се просторно преклапати један у односу на други. Ово може помоћи да се смањи величина уређаја за приказ у поређењу са употребом слојева решетки, објашњава Мицрософт.

Други патент такође сугерише побољшања

 Патент за ХолоЛенс

Други патент под називом „ПРАЋЕЊЕ ОКА СА МЕМС СЦЕНИРАЊЕМ И РЕФЛЕКСОВАНОМ СВЕТЛОМ“ је поднео Мицрософт крајем 2017. објавио УСПТО дана 14.02.2019.

У патенту се тврди да инсталирање праћења очију у уређаје са екраном на глави (ХМД) може утицати на скупоћу уређаја.

Проналазачи су препознали да конвенционални системи за праћење очију могу да додају додатну масу, тежину и компликације у дизајну уређајима за које су пројектовани. Залутала светлост из извора светлости система за праћење очију може бити проблематична. Инсталирање праћења очију у уређаје за приказ као што су уређаји са екраном на глави (ХМД) може утицати на скупоћу уређаја, посебно када су укључени оптички релеји који захтевају много компоненти. Прихватљив ергономски дизајн који такође оптимизује корисничко искуство гледања је значајан циљ. Као одговор на ове проблеме, овде описани системи и методе су развијени да обезбеде поједностављен и ефикасан дизајн за употребу у апликацијама које користе праћење очију, објашњава Мицрософт.

Популар Постс