Мицрософт-ови патенти објашњавају како уређаји са УСБ типом Ц могу постати тањи

 Површина

Мицрософт има дугу историју стварања нових категорија производа, а компанија је већ патентирала неке иновативне пројекте, као што су технологија са двоструким екраном и шаркама за Андромеду.

Извештај раније овог месеца открио је да ће Мицрософт поново усвојити УСБ-Ц технологију, а будућа Сурфаце линија би ускоро могла да дође са УСБ-Ц.

Нови патент објављен 21. јуна сугерише да технолошки гигант Мицрософт са седиштем у Редмонду ради на уређајима са УСБ типом Ц, и биће тањи од уређаја са традиционалним УСБ излазом. Ово има смисла с обзиром на то да УСБ-Ц постаје све више коришћени стандард, а занимљиво је да је Мицрософт побољшао дизајн УСБ-Ц порта како би своје уређаје учинио тањим.Патенти под насловом УСБ-Ц утичница и Ултра-танак УСБ-Ц конектор и објашњава како би уређаји са овим новим УБС-Ц конектором могли постати тањи.

Ово би било посебно корисно у случају Мицрософтових приступачних Сурфаце таблета о којима се причало, а које компанија наводно припрема за летње лансирање.

Први патент објашњава да се УСБ кућиште може залепити за шасију уређаја помоћу лепка, епоксида или других лепкова.

 Други патент Сурфаце

Слика љубазношћу: УСПТО

Кућиште укључује први и други бочни зид и може укључивати први и други потпорни елемент. Кућиште може бити директно причвршћено на кућиште рачунарског уређаја и може осигурати УСБ-Ц утикач. Склоп језика укључује средњу плочу. Склоп језика и средња плоча могу да се налазе између прве и друге бочне стране кућишта, објашњава Мицрософт у првој пријави патента.

Други патент такође објашњава како би уређаји са побољшаним УСБ-Ц конектором изгледали танки.

 Мицрософт УСБ патент

Слика љубазношћу: УСПТО

 Сурфаце УСБ патент

Слика љубазношћу: УСПТО

УСБ-Ц конектор укључује једно, бешавно, континуирано, танко кућиште које штити завршетак жице и контакте унутар кућишта. Кућиште има уједначену дебљину по целој дужини кућишта. Кућиште може да обезбеди растерећење кабла и естетски пријатан УСБ-Ц конектор. Конектор може укључивати калуп који се налази унутар кућишта и преко завршетка жице и контаката, објашњава компанија у пријави патента.

Вреди напоменути да је ово само патент и да нема гаранције да Мицрософт ради на уређају са горе поменутом технологијом.

Непотребно је рећи да би УСБ-Ц требало да буде следећа велика ствар за таблете и нотебоок рачунаре. Прича се да Мицрософтов Сурфаце таблет има УСБ-Ц, што је одлична вест за све.

Популар Постс