Мицрософт-ов сажети преглед вести за телефон: Нови патенти и референце

Низ патената за склопиве телефоне који су стигли на веб у последњих неколико дана вратили су гласине о митском Сурфаце Пхоне-у. Иако тек треба да сазнамо да ли митски Сурфаце Пхоне још увек постоји, патенти сугеришу да Мицрософт још увек развија склопиви мобилни уређај под брендом Сурфаце, интерно назван Андромеда.

Мицрософт склопиви патенти за телефон: специјална „шарка“

Прошле седмице, Мицрософт је патентирао нови склопиви дизајн за мобилни уређај Андромеда . Има саморегулишућу шарку која би омогућила склопивост уређаја. У овом патенту, Мицрософт користи шарку за преклапање и ова шарка спаја два екрана која би неприметно постала једно.

Мицрософт показује цртеж патента где се склопивим мобилним уређајем управља помоћу тастатуре, ова тастатура изгледа слична виртуелној тастатури на додир са позадинским осветљењем Леново лаптопа. Док други цртеж укључен у патентни документ приказује уређај са екраном будилника.1 од 4   Сурфаце Мобиле патент

Патент описује пар саморегулишућих склопова шарки које могу ротирати који обезбеђују крајеве шарки првог и другог дела око прве осе шарке повезане са првим делом и друге осе шарке повезане са другом осом шарке, тако да је опсег ротације око прва оса шарке одговара степену ротације око друге осе шарке.

Проширени патент нам пружа ближи поглед на нови мобилни уређај

Нема назнака да је овај патентирани уређај заиста телефон јер више личи на таблет који би се претворио у телефон када се преклопи. Други патент нам показује уређај са два спојена екрана и нема размака између екрана. То би обезбедило неколико различитих фактора у зависности од конфигурације и угла екрана.

1 од 4

На пример, постао би таблет када је екран раван, телефон када је преклопљен, будилник и уређај за гледање филмова у режиму шатора. Штавише, може се претворити у пуноправни лаптоп када је виртуелна тастатура омогућена.

Референце на митску Андромеду у Мицрософтовој апликацији и веб локацији

Недавно смо открили неке референце на преклопну апликацију за бележење на телефону под називом „Јоурнал“ , напредна верзија популарног ОнеНоте-а. Ово је наслов приступачности за апликацију Јоурнал која се састоји од леве и десне странице за креирање садржаја, пише у овој референци.

Пошто би Мицрософт-ова Андромеда била дигитални нотебоок уређај, функције као што је апликација Јоурнал биће посебно усмерене на креаторе, а Мицрософт је већ почео да примењује функције дизајниране за креаторе са најновијим ажурирањем за креаторе.

Сан о склопивом мобилном уређају све је ближи стварности јер је Мицрософт недавно објавио веб страницу која садржи посебан код. То смо открили Мицрософт тајно развија нову колекцију апликација за склопиви телефон и означен је као Виндовс 8828080, што је заправо део Мицрософтовог телефонског броја.

Виндовс 8828080 је заправо Андромеда, а то потврђује да Редмонд још увек ради на уређају мобилног типа. Апликације наведене на овој страници су посебно развијене за телефоне. Нема потврде у вези са датумом објављивања, али изгледа да је 2018. вероватно циљ за Мицрософт да га представи.

Популар Постс