Мицрософт-ов патент поставља тканине које подржава сензор додира на полеђини Сурфаце уређаја

 Сурфаце Го

Слика љубазношћу: Виред

Верује се да Мицрософт ради на Сурфаце Про моделу који би могао бити мало тањи и лакши. Док Мицрософт разматра да Сурфаце буде тањи, постоји нови патент који доноси паметне тканине на Сурфаце таблете, 2-у-1 уређаје, носиве уређаје, ручне уређаје и још много тога.

У патентној пријави, Мицрософт објашњава различите методе за коришћење сензора за креирање паметних тканина које би се могле имплементирати на Сурфаце хардвер, носиве и друге ручне уређаје.Патент под називом „ФОРМИРАЊЕ СЕНЗОРА ДОДИРА НА ТКАНИНИ“ је применио Мицрософт у јулу 2017. објавио УСПТО 24. јануара 2019. Овом патентном пријавом, Мицрософт жели да унесе сензоре додира на материјал од тканине свог хардвера. На пример, у случају ручног уређаја као што је таблет, тканина која се користи на предњој плочи и задњој површини имаће сензоре за додир.

У одељку са детаљним описом патента, Мицрософт каже да би сензор додира имплементиран на тканину уређаја могао бити конфигурисан да ради са другим сензорима. На пример, паметне тканине могу бити конфигурисане да детектују превлачење или друге покрете додиром. Ово може омогућити корисницима да претражују апликације, подешавају јачину звука, подешавања и друге функције.

 Патент за површинску таблету

Такође може дозволити уређају да контролише други уређај који је бежично упарен са рачунарским уређајем, као што је паметни телефон. Патент даље описује метод где ће корисницима бити дозвољено да се повезују са предњом додирном плочом без губитка држања уређаја.

 Уређај монтиран на главу

Важно је напоменути да патентирана технологија није ограничена само на рачунарске уређаје, јер се може применити и на дисплеју који се монтира на главу као што је ХолоЛенс. Горњи цртеж приказује уређај сличан ХолоЛенс-у, а паметна тканина омогућава уређају да обавља различите радње на слушалицама.

Популар Постс