Мицрософт-ов нови патент описује Силент Воице Инпут за дигиталне асистенте

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Мицрософт је и даље посвећен свом дигиталном асистенту Цортани и компанија истражује нове начине да побољша комуникацијско искуство.

Мицрософт је поднео патент који сугерише да компанија ради на томе да корисницима олакша коришћење дигиталног асистента у јавности.Корисници се углавном налазе у незгодној ситуацији када покушавају да користе дигиталног помоћника у јавности. Да би избегао такве сценарије, Мицрософт ради на технологији тихог гласовног уноса која помаже корисницима да шаљу гласовне команде само шапатом или приношењем уређаја устима.

Нова технологија би се такође могла користити на телефонима, паметним сатовима и другим уређајима или производима који нису Мицрософт. Постављањем микрофона или уређаја близу уста корисника са малим размаком између уста и микрофона, дигитални асистент је у стању да ухвати стабилан сигнал изговора са малим цурењем гласа.

 Патент Мицрософт асистента

Слика љубазношћу: ВИПО

У поређењу са конвенционалним решењима за гласовни унос која се заснивају на нормалном говору или шаптању која користе егресивни (издисање) проток ваздуха током говора, предложени метод тихог гласовног уноса се изводи коришћењем супротног (удирљивог или удисања) протока ваздуха током говора, патент чита.

Тренутно нисмо сигурни када ће технологија бити имплементирана пошто је у фази патентирања и да ли ће доћи до јавности.

Популар Постс