Мицрософт открива редизајниран Старт мени за Виндовс 10

 Нови Старт мени

Недавно смо известили Мицрософт ће уклонити Ливе Тилес из Старт менија оперативног система Виндовс 10 и новог концепта дизајна компаније, изгледа да то потврђују. Нови Старт мени оперативног система Виндовс 10 има статичке иконе засноване на плочицама са примесама Мицрософтовог Флуент Десигн-а, али изгледа да Ливе Тилес неће нестати ако их корисници више воле.

У подцасту Виндовс Инсидер, Мицрософт је показао интерни концепт Виндовс 10 Старт менија који има плочице засноване на иконама, а не на информацијама уживо.

Чини се да би Мицрософт могао да убије Ливе Тилес у будућности, али за сада компанија каже да ће корисници са Ливе Тилес-ом и даље моћи да их користе и Ливе Тилес неће бити у потпуности уклоњени.Мицрософт планира да ажурира мени Старт хаотичним бојама и наглашава иконе, а не интерактивне иконе зване Ливе Тилес које су приказивале додатне информације.

Према фирми из Редмонда, нове плочице засноване на иконама ће корисницима пружити јединствено искуство, које ће бити у складу са свим прилагођавањима Виндовс-а.

На пример, мени Старт ће изгледати у складу са тамном и светлом темом. Такође је вредно напоменути да нове плочице нису само икона већ ће имати и боју позадине и заобљене углове.

Дакле, када можемо очекивати нови Старт мени? Мицрософт каже да њихов дизајнерски тим „истражује“ нови изглед менија Старт и да се на пројекту још ради, због чега је тешко погодити када ће се појавити.

Мало је вероватно да ће ове промене бити испоручене у ажурирању Виндовс 10 верзије 2004, које је већ завршено.

Популар Постс