Мицрософт открива нове податке о пословном усвајању Виндовс 10

 Сурфаце Виндовс 10

Слика љубазношћу: ТецхРадар.цом

Мицрософт је то недавно открио Виндовс 10 ради на више од 700 милиона уређаја широм света а прошле недеље је компанија на конференцији за програмере Буилд 2018 такође објавила нове податке о усвајању Виндовс 10 пословања. Мицрософт каже да најмање 200 милиона предузећа користи најновији Виндовс 10 оперативни систем компаније.

Мицрософт каже да усвајање Виндовс 10 у овом конкретном сегменту иде заиста добро ових дана. Белфиоре је такође додао да се примена Виндовс 10 заиста убрзава у предузећу. Усвајање Виндовс 10 се побољшава, а компанија наставља да додаје да је чак 200 милиона део пословног света.Тренутно има преко 200 милиона људи на корпоративним налозима који користе Виндовс 10, рекао је Белфиоре. Видели смо да се стопа усвајања [Виндовс 10] сада повећала на 79% у односу на претходну годину, додао је он.

Ових 200 милиона резонује са мном, на основу онога што чујем од клијената, рекао је Степхен Клеинханс из Гартнер Ресеарцх-а.

Изгледа да Виндовс 10 расте на свим тржиштима, а раст није ограничен само на сегмент потрошача. Извештај је недавно потврдио да све више школа усваја Виндовс 10 у односу на друге платформе.

Предвиђа се да ће Виндовс 10 расти много бржим темпом на тржишту предузећа ове године јер ће Мицрософт укинути подршку за Виндовс 7 2020. Очекује се да ће велике организације започети миграцију у наредним месецима како би је завршиле на време.

Непотребно је рећи да је цифра од 200 милиона веома важно достигнуће за Мицрософт јер предузећа морају да плате за сваку појединачну лиценцу за Виндовс 10.

Као што је горе наведено, очекује се да ће се бројке побољшати јер већина предузећа и организација већ финализирају свој софтвер и припремају прелазак на Виндовс 10.

Тренутни темпо Виндовс 10 олакшава Мицрософту да смањи број уређаја који користе Виндовс 7. Већина система ће бити надограђена на најновији ОС до следеће године, а технолошки гигант са седиштем у Редмонду такође ради са великим организацијама да надограде своје рачунаре. Јавно финансиране организације као нпр НХС је већ покренуо процес миграције на Виндовс 10 .

Ово су заиста добре бројке, с обзиром на чињеницу да Виндовс 10 постоји скоро три године. Мицрософт је очигледно задовољан тренутном брзином усвајања оперативног система Виндовс 10, а најновије ажурирање функција би такође могло да побољша стопу усвајања.

Популар Постс