Мицрософт открива коначни изглед Дарк Тхеме у Филе Екплорер-у за Виндовс 10

 Виндовс 10 Филе Екплорер

Мицрософт је данас најавио нову верзију прегледа за Виндовс Инсајдере и долази са преуређеним Филе Екплорер-ом који садржи дуго очекивану мрачну тему. Мицрософт каже да је подршка за Дарк Тхеме за Филе Екплорер спремна за следеће велико издање Виндовс-а, кодног назива Редстоне 5.

У најновијој верзији оперативног система Виндовс 10 Буилд 17733, тамни кориснички интерфејс за Филе Екплорер је сада активан и финализован је за општу јавност. Мораћете да отворите Подешавања и идите на Персонализација > Боје -> изаберите опцију Тамно у одељку Изаберите режим апликације да бисте применили тамну тему у Филе Екплорер-у.

Мицрософт каже да је тамна тема у Филе Екплорер-у била веома тражена функција, али је Мицрософт одложио то због техничких проблема.Ево зашто: у поређењу са модерним деловима Виндовс-а, Филе Екплорер је био потпуно другачија звер. Док се тамни режим може прилично лако применити на модерне КСАМЛ компоненте у Виндовс-у, Филе Екплорер садржи застареле УИ оквире који се не укључују аутоматски у ту инфраструктуру. Са Филе Екплорер-ом, буквално смо отварали нови терен да бисмо обезбедили мрачну тему застарелим деловима љуске. Такође смо морали да будемо пажљиви да променимо само Филе Екплорер (и заједнички дијалог за датотеке) и да не мењамо уобичајене контроле уопште, што би могло да прекине многа искуства апликација (као што је да тамни текст у апликацији постане нечитљив), објашњава Мицрософт.

Тамна тема у Филе Екплорер-у је у почетку била ружна, али је еволуирала пред публиком. На пример, Мицрософт је додао сиву боју областима као што је окно за приказ, прилагодио је адресну траку и боје траке.

За оне који нису упознати, очекује се да ће Виндовс 10 Редстоне 5 стићи у октобру касније ове године.

Популар Постс