Мицрософт открива карактеристике корисничког интерфејса свог првог склопивог Андроид телефона

 Сурфаце Дуо Андроид уређај

Сурфаце Дуо је Мицрософтов први корак на тржишту Андроид хардвера и један је од најамбициознијих пројеката које је Мицрософт најавио у последње време. За програмере Јава и Котлин апликација, Мицрософт је сада испоручио нови преглед своје контроле распореда на два екрана. Овај пројекат је такође открио нове елементе контроле и корисничког интерфејса Мицрософтовог Андроид искуства.

У новој документацији за програмере, Мицрософт је објаснио како ће Сурфаце Дуо радити са различитим оријентацијама екрана. Компанија је такође поделила детаље о новим режимима екрана које подржава њен први Андроид телефон.

Мицрософт каже Сурфаце Дуо подржава „Сцреен Хелпер“ који садржи четири функције које омогућавају апликацијама да препознају где је шарка на екрану. Сурфаце Дуо може да покреће апликације у портретној и пејзажној оријентацији, тако да апликације треба да могу да користе читав екран ако се уређај користи расклопљен или ако корисник то жели.Апликације такође могу да препознају величину два екрана и да се простиру на два екрана када их покрене корисник.

Како се испоставило, апликације ће радити на Сурфаце Дуо-у у свим могућим изгледима, укључујући један екран, оба екрана и у портретном и/или пејзажном режиму са две различите апликације.

 Сурфаце Дуо УИ изглед

За Сурфаце Дуо и његове надолазеће уређаје са двоструким екраном, Мицрософт такође дозвољава програмерима да распореде елементе корисничког интерфејса у свим могућим приказима са којима се корисник може сусрести.

Постоји и „Менаџер екрана“ који омогућава апликацијама да реагују на различите случајеве употребе Сурфаце Дуо-а. На пример, апликације ће се аутоматски прилагодити када користите један екран и отворите уређај да бисте користили оба екрана по потреби.

Мицрософт се много клади на свој нови уређај са два екрана, а компанија такође ради са програмерима на побољшању компатибилности апликација на Дуо-у.

Сурфаце Дуо долази уз Виндовс 10Кс Сурфаце Нео, а Мицрософт планира да лансира Дуо на лето.

Популар Постс