Мицрософт открива како су им повратне информације помогле да пронађу проблеме са Виндовс Сеарцх-ом

 Виндовс 10 интерфејс за претрагу

Мицрософт је коначно схватио да претраживач у Виндовс 10 има потенцијал да разбије друге функције. Мицрософт каже да је било довољно људи који су искључили Виндовс претрагу да би решили проблеме попут прекомерне употребе диска.

Виндовс претрага је дубоко интегрисана у Виндовс 10 оперативни систем и покреће следеће функције:

  • Све функције као што су Цортана, Филе Екплорер и многе УВП апликације покреће Претрага.
  • Оутлоок претрагу е-поште такође покреће Виндовс претрага.
  • Побољшава ваше искуство прегледања у Едге претраживачу јер пружа предлоге из ваше личне веб историје када куцате у Едге адресној траци.
  • Користи се за синхронизацију и логику праћења промена у датотекама на захтев.
  • Индекс претраге за Виндовс претрагу је ускладиштен на вашем рачунару. То значи да подаци о вашим датотекама неће напустити вашу машину.
  • Нови приказ временске линије користи Виндовс претрагу.

Упркос значајним променама у неколико издања оперативног система Виндовс 10, било је довољно људи који су искључили Виндовс Сеарцх за које смо се плашили да бисмо могли да пропустимо велики основни проблем, објашњава Мицрософт.Мицрософт каже да су корисници можда искључили функцију претраге да би се позабавили прекомерном употребом диска, прекомерном употребом ЦПУ-а и многим другим проблемима. Уз помоћ повратних информација Инсајдера, Мицрософт је успео да уђе у траг проблемима и поправка ће ускоро бити имплементирана.

Током тромесечне кампање, ако је неко онемогућио Виндовс претрагу, на екрану би се појавила „здравица“ која би питала зашто, објашњава компанија. Мицрософт је категоризовао проблеме и направио графикон:

 Повратне информације за Виндовс претрагу

Испробајте Виндовс Сеарцх у новом издању — на само недељу дана. Ако вам се не свиђа или вам нешто смета - пријавите повратне информације у чворишту за повратне информације (или дајте глас за постојећи проблем) и онемогућите га до следећег издања, рекао је Мицрософт у посту на блогу.

Сама функција претраге је покварена

У међувремену, корисници на веб локацији друштвених медија Реддит недавно тврдио да функција претраге у оперативном систему Виндовс 10 не ради. Функција претраге коју покрећу Цортана и Бинг је много еволуирала. Али могућност претраживања је донекле покварена, далеко је од беспрекорне и грешке се појављују када тражите основне ствари. Много је лакше пронаћи информације о оперативном систему Виндовс 10, али ова функција није толико поуздана.

Функција претраге у оперативном систему Виндовс 10 је покварена на одређеним скуповима система и нисте могли да репродукујете грешке. Постоје случајеви када корисници морају поново да направе индекс да би поправили покварену функцију претраге, али то је веома ретко.

Популар Постс