Мицрософт открива како је дошло до проблема са активацијом Виндовс 7 КМС-а

 Виндовс 7 уређаји

Након завршетка главне подршке за Виндовс 7 2015. године, Мицрософт сада пружа проширену подршку за овај оперативни систем из 2009. на који се милиони корисника још увек ослањају. Али према извештајима, ажурирање објављено 8. јануара 2019. покварио систем активације на уређајима .

Испоставило се да кумулативна исправка за Виндовс 7 из јануара 2019. нема никакве везе са проблемима са активацијом на неким рачунарима.

Ако је ажурирање КБ971003 инсталирано на Виндовс 7 машини, можда ће добити обавештење о грешци које каже да Виндовс није оригиналан. Мицрософт је признао проблем и навео да су извршили промену на „Мицрософт серверу за активацију и валидацију“ што је прекинуло активацију.Неки корисници могу да добију обавештења о активацији оперативног система Виндовс или Виндовс није оригинална почевши од или после 10:00 УТЦ, 8. јануара 2019. 9. јануара 2019. поништили смо промену направљену на Мицрософт серверима за активацију и проверу ваљаности, објашњава Мицрософт.

Ова грешка може утицати на издања Виндовс 7 укључујући Профессионал и Ентерприсе лиценцу која подржава активацију количинског лиценцирања.

Према документу подршке, Мицрософт је поништио промене и грешка за активацију је већ исправљена, што значи да проблем више не би требало да се јавља. Међутим, ако и даље видите грешку при активацији, препоручујемо вам да уклоните ажурирање КБ971033 са погођеног рачунара.

Као што је наведено у Мицрософт-у документ подршке , можда ћете морати ручно да уклоните пакет и поново активирате уређај ако и даље имате проблема са активацијом.

Популар Постс