Мицрософт открива како функционише нова функција Виндовс 10 Енханцед Сеарцх

  Претражите у Виндовс 10

Ажурирање оперативног система Виндовс 10 за 2019. кодног назива 19Х1 је све спремно да побољша функцију претраге коју су корисници одувек широко користили. Мицрософт је недавно потврдио да је компанија ради на решавању проблема које су корисници искусили са уграђеним алатом за претрагу и побољшају поузданост претраге.

Функција претраге оперативног система Виндовс 10 је критикована од неких корисника због проблема са перформансама и поузданошћу. Инсајдери су пријавили проблеме са функцијом претраге, а Мицрософт је решава тако што је проширио претрагу тако да укључи све локације индексираних датотека.

Функција претраге понекад не даје брзе и тачне резултате. Мицрософт то врло добро зна и компанија доноси нову функцију у Виндовс 10 која би у потпуности побољшала искуство претраживања. Мицрософт је почео да тестира нову функцију претраге уз помоћ инсајдера и доступна је у Виндовс 10 Буилд 18267.Побољшани режим претраге

  Подешавања Виндовс претраге

Мицрософт је најавио побољшани режим за индексирање претраге и недавно у другом блог пост , компанија је открила како ће ова функција функционисати.

Како ради индексер претраге

Сврха Сеарцх Индекер-а је да процес претраживања буде знатно бржи. Ово је постигнуто индексирањем више локација.

Да бисмо побољшали наше индексирање претраге, направили смо нову функцију под називом Финд Ми Филес која омогућава Виндовс-у да претражује све ваше фасцикле и дискове, уместо да подразумевано ограничава претрагу на ваше документе, слике, видео записе и радну површину, пише Мицрософтов Адам.

Ова функција се може омогућити из подешавања Виндовс претраге у ажурирању прегледа за Виндовс 10 19Х1 и потребно је да изаберете опцију Енханцед под Финд Ми Филес да бисте започели процес индексирања.

Према Мицрософт-у, биће потребно око 15 минута да систем прикаже резултате након индексирања, али може и дуже ако имате пуно датотека. Након што Виндовс заврши индексирање вашег садржаја, приметићете да су резултати претраге тачнији и да се пружају много брже од било које раније верзије Виндовс-а.

Такође можете да искључите фасциклу из претраге да бисте убрзали процес.

  Изузми датотеке у индексеру

Мицрософт искључује привремене фасцикле и ОС датотеке, као и друге датотеке које се брзо мењају. Ово би требало да побољша процес индексирања и смањи употребу ресурса.

Мицрософт је свестан следећих грешака у овој функцији прегледа:

  • Ако ажурирате листу изузетих фасцикли, а затим прелазите између Енханцед>Цлассиц>Енханцед, те промене могу бити изгубљене.
  • УИ се не ажурира увек одмах да би показао да је побољшани режим активан.
  • Листа изузетих фасцикли ће треперити током почетног индексирања.
  • Индексирање привремених фасцикли и ОС датотека — уклањањем са листе изузетих — успориће перформансе вашег система. Мицрософт саветује да не уклањате ставке са подразумеване листе.

Статус индексирања

Мицрософт каже да би страница са подешавањима обезбедила статус процеса индексирања. То значи да ћете научити шта је индексер претраге радио у позадини. Приказаће број на чекању који у основи представља ставке за које индексатор зна да мора да индексира у том тренутку.

  Статус индексирања

Тренутно не постоји начин да се пронађе преостало време, али Мицрософт ће се позабавити овом функцијом ако буде довољно захтева корисника.

Популар Постс