Мицрософт открива циљеве приступачности за Цхромиум прегледаче на Виндовс-у

 Мицрософт ивица

Мицрософтова следећа верзија Едге претраживача за Виндовс 10, 8, 7 и мацОС биће заснована на Цхромиум кодовима. Мицрософт је већ потврдио да ће њихов Едге инжењерски тим допринети Цхромиум заједници и побољшати перформансе, функције и искуство свих претраживача заснованих на Цхромиум-у на Виндовс 10.

У дискусији на Реддиту, Мицрософтов инжењер је недавно потврдио да је Едге претраживач ће подржавати Цхромиум екстензије . Изгледа да Мицрософт такође ради на неким преко потребним побољшањима за Цхромиум пре него што обнови Едге искуство.

Данас смо приметили а објавите на Цхромиум форуму што потврђује да софтверски гигант разматра побољшања приступачности за претраживаче засноване на Цхромиум-у.Открили смо пост на Цхромиум форуму од Мицрософтовог инжењера Росена Атанасова чији тим жели да имплементира и испоручи мапирања добављача УИАутоматион за Цхромиум.

Према Мицрософтов документ , УИ Аутоматион Провидерс је софтверски објекат који би изложио елементе корисничког интерфејса програма како би помогао или омогућио апликацијама приступачности као што је Наратор да преузму информације о елементу и позову његову функционалност.

Ако је УИА имплементиран у Цхромиум изворном коду, претраживачи као што су нови Едге и сам Цхроме би могли да пруже најбоље искуство корисницима који одлуче да претражују помоћу апликација као што је Наратор.

Прегледачи ће такође моћи да приступе мапама на безбедан начин и да се интегришу са Виндовс системом приступачности преко званичног Мицрософт-овог АПИ-ја.

Мицрософт УИ Аутоматион (УИА) омогућава програмски приступ већини елемената корисничког интерфејса (УИ) десктоп апликација, као и веб садржају и веб апликацијама. Овај АПИ омогућава производима асистивне технологије (АТ), као што су читачи екрана, да пруже информације о апликацијама, њиховом корисничком интерфејсу и садржају крајњим корисницима. Са овим информацијама АТ-ови могу дозволити кориснику да манипулише апликацијама другим средствима осим стандардног уноса, објашњава Россен у свом посту на Цхромиум форумима.

Мицрософтов инжењер каже да не постоји ризик и да неће бити утицаја на основну веб платформу.

Мицрософт ради са Цхромиум тимом и ова функција би могла бити имплементирана у будућем издању.

Популар Постс