Мицрософт оправдава строге захтеве оперативног система Виндовс 11

 Виндовс 11 строги захтеви

Виндовс 11 се сада покреће у фазама и може се званично инсталирати на подржаном хардверу. Виндовс 11 се нуди као бесплатна надоградња за Виндовс 10 уређаје, али неподржани уређаји можда неће испуњавати услове за будућа кумулативна ажурирања, наводи се у саопштењу Мицрософта.

Упркос упозорењу, прилично је јасно да већина Виндовс 10 уређаја не би требало да има проблема са управљањем Виндовсом 11. То је зато што је Виндовс 11 у суштини заснован на Виндовс 10, а нови оперативни систем се односи на побољшања дизајна. Међутим, Мицрософт намеће строге хардверске захтеве како би понудио апсолутно најбоље безбедносно искуство.

У новом видео , Мицрософт је истакао важност безбедносних функција потребних за Виндовс 11. Виндовс 11 је дизајниран са јаким фокусом на безбедност, наводи Мицрософт.За то је потребан модул поуздане платформе (ТПМ 2.0), безбедно покретање, безбедност заснована на виртуелизацији (ВБС) и још много тога. Ове безбедносне функције, које су обично укључене у новије уређаје, довеле су до строгих системских захтева.

Званичници су даље објаснили да желе да поставе стандард за безбедност рачунара са Виндовс 11, а старији уређаји нису подржани јер им недостају све ове безбедносне функције.

Вреди напоменути да су ТПМ или Сецуре Боот такође доступни у оперативном систему Виндовс 10, али се сада примењују како би се обезбедило безбедно искуство за кориснике оперативног система Виндовс 11.

Ако нисте упознати са ТПМ-овима, ово су физички или виртуелни чипови за заштиту кључева за шифровање, корисничких акредитива и других осетљивих података.

Уз Виндовс 11, подразумевано нам је потребан ТПМ 2.0 за нове инсталације. Већина рачунара направљених у последњих пет година, рекао је Мицрософт.

Ако је машина угрожена, можемо вам помоћи да минимизирате штету. Виндовс 11 ће одмах зауставити ове врсте напада јер користимо Сецуре Боот и Трустед Боот, који користе и потребан УЕФИ и ТПМ хардвер. Сецуре Боот и Трустед Боот заустављају рутките или боотките који покушавају да модификују ваше ране датотеке за покретање, додала је компанија.

Пре него што је поставио строге захтеве, Мицрософт је спровео тестове на старом хардверу како би утврдио компатибилност са безбедносним функцијама као што је ТПМ. На основу тога, Мицрософт је закључио да је важно покренути Виндовс 11 на новим или подржаним уређајима.

Виндовс 11 и перформансе

Поред тога, Мицрософт је такође спровео низ тестова на старом хардверу како би утврдио проблеме са перформансама када се користи Виндовс 11 са старијим процесорима. Мицрософтова анализа је открила да ће старији уређаји имати проблема са перформансама, а корисници могу доживети честа рушења апликација.

Неподржани рачунари могу имати 52% више плавих екрана од оних који испуњавају захтеве. На новијим уређајима, грешке плавог екрана су смањене коришћењем модерног управљања ажурирањем драјвера и модерних драјвера које су издали ОЕМ-ови, а који нису доступни на старијим уређајима.

Популар Постс