Мицрософт описује нову функцију која ће побољшати Цхроме и Едге

 Ажурирање Едге претраживача

Мицрософт ради на новом Функција „враћања картица“ за Цхромиум платформу отвореног кода то ће побољшати перформансе и Едге-а и Цхроме-а. У новом документу о дизајну, Мицрософт је коначно описао како планира да побољша задржавање картица прегледача и побољша ваше искуство.

Нормално је да корисници случајно затворе своје прегледаче и изгубе отворене картице, укључујући важне сесије прегледања.

Гоогле Цхроме долази са функцијом задржавања картица за враћање изгубљених картица и омогућава корисницима да наставе са сесијом прегледања, али ова функција је далеко од савршене.Гоогле Цхроме тренутно долази са Снапсхоттинг Цомманд Стораге Манагер-ом који користи тренутну сесију и логику последње сесије да открије када се креира нова сесија и када претходна сесија постаје последња сесија.

Када се направи нова сесија, Гоогле Цхроме брише све друге датотеке, као што је претходна последња сесија, са диска и подаци се губе. Ово утиче на функцију враћања и задржавања картица у претраживачу.

Мицрософт предлаже нову функцију за Цхроме и Едге која ће користити нову тренутну сесију и архитектуру сачуваних сесија. За разлику од тренутне архитектуре, функција сачуваних сесија је дизајнирана да израчуна и користи променљиву количину датотека сесије која укључује сесије задржане у складишту за услуге враћања картица.

 Обнављање картице Цхромиум

УКС за сваку услугу враћања се разликује, где се команда враћања сесије користи за враћање најновије сесије, а враћање картице може бити корисно за враћање појединачних картица и прозора из више претходних сесија, Мицрософт рекао .

Мицрософт каже да је ова функција дизајнирана за Виндовс 10, мацОС, па чак и ЦхромеОС.

Иако Мицрософт није свестан никаквих безбедносних проблема, компанија каже да овај рад има потенцијал да утиче на перформансе операција читања ускладиштених датотека.

То је зато што је Мицрософтов предлог дизајниран да повећа датотеке сесије за враћање ваших картица и постоји потенцијални утицај на повећање времена читања.

Технолошки гигант је већ почео да прави измене могућности враћања картица у Цхромиум репозиторијум и корисници би могли да виде да ова побољшања имају користи од Едге-а и Цхроме-а касније ове године.

Популар Постс