Мицрософт описује ново искуство на траци задатака за Виндовс 10

 Нови кориснички интерфејс Виндовс 10 траке задатака

Мицрософт је то недавно објавио ради на новој функцији траке задатака под називом „вести и интересовања“ за Виндовс 10. Ова функција је већ доступна Виндовс инсајдерима на Дев каналу програма и Мицрософт сада подиже феед вести на следећи ниво додавањем подршке за потпуни временски извештај.

За оне који нису упознати, функција „вести и интересовања“ оперативног система Виндовс 10 уграђена је директно у траку задатака и то је у суштини МСН феед. Ако користите фид вести на траци задатака, не морате ручно да претражујете веб локације или фидове вести у свом прегледачу.

Све ваше омиљене вести и садржаји ће се појавити директно на траци задатака и аутоматски се ажурирају преко Мицрософтове МСН мреже. Ажурирање фида на траци задатака

Са Буилд 21292, Мицрософт сада додаје нови фид за временску прогнозу на траку задатака и биће уграђен директно у прелазак. Да бисте приступили фиду времена, потребно је да додирнете плочицу временске прогнозе у фиду вести да бисте видели упозорења која се ажурирају током дана.

Временска карта сада такође може да прикаже временску прогнозу преко целе странице. То значи да ћете добити детаљне информације о тренутној температури, брзини ветра и нивоу влажности.

 Временска карта

Наравно, још увек можете да отворите фид у свом претраживачу и зароните дубље даље од резимеа. Ово ће вам омогућити да видите интерактивну мапу и тешке временске прилике.

Ту је и нова 10-дневна прогноза која ће вам помоћи да планирате своју недељу.

Поред вести и временске прогнозе, Мицрософт такође ради на новој саобраћајној картици, која може да испоручује саобраћајна упозорења, мапу саобраћаја и приступ саобраћајним камерама на одабраним локацијама.

Вести, временска прогноза и саобраћај ће се аутоматски приказати када кликнете на икону времена на траци задатака.

Као што смо горе поменули, ово ново искуство на траци задатака је и даље ограничено на оне у програму Виндовс Инсидер и временом ће се развијати.

Популар Постс