Мицрософт одлаже свој Сурфаце Нео са Виндовс 10Кс

 Сурфаце Нео и Дуо

Још 2016. године, Леново је лансирао Иога Боок са двоструким екраном за људе који више воле да шкрабају по бележницама и оне који цртају слике да илуструју идеје. Иога Боок је успео да искористи предности Виндовс 10 прилагођеног оловком и додиром него било који други уређај.

Скоро деценију након што је Мицрософт отказао свој уређај Цоуртиер, произвођачи рачунара очајнички желе да хардвер са два екрана постане ствар. Произвођачи рачунара и чипова као што су Асус, Делл и Интел у више наврата су задиркивали хардвер са два екрана.

У октобру је Мицрософт најавио да ће хардвер са два екрана добити неку преко потребну резервну копију софтвера: Виндовс 10Кс. На свом Сурфаце догађају, Мицрософт је открио Виндовс 10Кс, који је верзија оперативног система дизајнирана посебно за ове нове факторе форме и сопствени Сурфаце Нео, уређај са два екрана.Шеф Сурфаце Панос Панаи рекао је да је Виндовс 10Кс потпуно нови израз оперативног система компаније и да је креиран за нову врсту уређаја.

Мицрософт је објавио више детаља о Виндовс 10Кс програмерима уочи лансирања Сурфаце Нео-а за празнике 2020, али компанија сада одлаже пројекат за 2021. због недавних здравствених проблема широм света.

Мицрософт више не планира да лансира нови Сурфаце Нео касније ове године. Покретање оперативног система Виндовс 10Кс за Сурфаце Нео и други хардвер са два екрана, као што је Леново Фолд, померено је за 2021. због епидемије.

Сурфаце Нео, који је требало да буде први уређај који покреће Виндовс 10Кс, неће се појавити ове године. Сви слични модели који су требали бити лансирани током празника можда неће бити испоручени са Виндовс 10Кс.

Главни директор производа Панос Панаи је наводно достигао упутили чланове Сурфаце и Виндовс тима да обавесте да пројекат неће почети са радом 2020. Првобитно је предвиђено да Сурфаце Нео буде објављен у сезони празника ове године заједно са уређајима са двоструким екраном компанија Леново, ХП и других.

Добра вест је да Мицрософт сада даје приоритет Виндовс 10Кс за један екран и традиционалне лаптопове.

На срећу, Сурфаце Дуо са Андроидом 10 неће бити одложен и могао би да се покрене током лета или празника 2020.

Популар Постс