Мицрософт објашњава зашто Виндовс Упдате није радио за неке кориснике

 Ажурирање за Виндовс 10 19Х2

Слика љубазношћу: ТхеНектВеб

Раније овог месеца, неки корисници Виндовс 10 су се жалили да је Виндовс Упдате престао да ради на њиховим рачунарима и да нису могли да преузму ниједно ново ажурирање. Корисници нису могли да добију приступ услузи Виндовс Упдате, а Мицрософт продавница такође није успела да преузме ниједно ново ажурирање.

Мицрософт је раније овог месеца признао проблем и компанија је потврдила да је до прекида дошло због проблема са спољним ДНС провајдерима. У ажурирању свог документ подршке , Мицрософт је сада потврдио да су проблеми са Виндовс Упдате решени и да би све требало поново да буде на мрежи.У случају да Виндовс Упдате и даље не ради за вас, Мицрософт препоручује корисницима да контактирају своје ИСП.

На кориснике Виндовс Упдате-а је недавно утицао догађај мрежне инфраструктуре изазван глобалним прекидом рада спољног ДНС провајдера. Ажурирање софтвера на ДНС серверима спољног провајдера довело је до дистрибуције оштећених ДНС записа који су утицали на повезивање са услугом Виндовс Упдате. ДНС записи су враћени до 30. јануара 2019. (00:10 УТЦ), али су се ефекти низводно наставили. Верујемо да је проблем у потпуности ублажен јер је већина локалних Интернет провајдера (ИСП) освежила своје ДНС сервере и корисничке услуге су враћене. Ако и даље наилазите на грешке при преузимању, обратите се локалном ИСП-у, објашњава Мицрософт.

Иако ово није био проблем са Мицрософтовим услугама, ми озбиљно схватамо сваки прекид услуге за наше клијенте. Радићемо са партнерима како бисмо то боље разумели како бисмо у будућности могли да пружимо услуге већег квалитета чак и међу различитим глобалним мрежним провајдерима, објашњава компанија.

Као што је горе наведено, Мицрософт је потврдио да је проблем на страни услуге решен и да би Виндовс Упдате требало да буде поново на мрежи.

Популар Постс