Мицрософт објашњава зашто је пропустио брод на паметном телефону и претраживању

 Виндовс телефони

Слика љубазношћу: ААВП

О Мицрософтовом неуспеху Виндовс Пхоне-а на тржишту мобилних уређаја превише се расправљало, а сама компанија је прошле године рекла да је њена мобилна платформа укинута. Виндовс Пхоне је био робустан, повезан са Мицрософтовим основним услугама и прелеп. Озбиљни фанови су волели платформу, а ипак, некако, Виндовс Пхоне никада није успео да постигне значајну тржишну привлачност.

Виндовс Пхоне је очигледно закаснио на забаву, а Мицрософт се никада није фокусирао само на своју мобилну платформу. Мицрософт је већ изгубио битку за мобилне уређаје и Тржиште рачунара сада стагнира , али се каже да компанија ради на новом уређају кодног имена Андромеда или Сурфаце Пхоне и то би створило нову категорију телефона-таблета.Мајкрософтов председник и главни правни службеник, Бред Смит на Цоде Цонференце у Ранчо Палос Вердесу у Калифорнији објаснио је зашто је софтверски гигант пропустио претрагу и борбу за мобилне уређаје.

Мајкрософту је било тешко и са мобилним и са претрагом. Док Виндовс Пхоне не ради и прашина, Бинг полако постаје све бољи сваке године, са све више и више људи који се пребацују на претраживач компаније.

Бред Смит каже да су антимонополски случајеви ометали Мицрософт и да је претрага једна од области у којој је софтверски гигант могао боље да уради, али није могао због горе поменутих проблема. Слично томе, Мицрософт је на крају промашио, да победи у мобилној битци.

Мој лични став, пошто сам био усред тога толико дуго, био је највећи трошак одвраћања пажње. Имати Била Гејтса, Стива Балмера, сјајне инжењерске лидере у нашој компанији, који троше толико времена на смишљање како да се припреме за сведочење, како да се бране на клупи за сведоке, како да спроведу ово, оно или оно друго. Гледате на почетак 2000-их. Промашили смо претрагу, рекао је.

Бред је додао да ово није једина ствар коју смо пропустили, а саговорник је споменуо мобилни. Непотребно је рећи да је Виндовс Пхоне још једна област у којој Мицрософт није могао боље, и на крају је пропао.

Мицрософт је направио одличну мобилну платформу са Виндовс Пхоне-ом, интерфејс је био јединствен и то је разликовало ОС од Андроид и иОС-овог УКС-а заснованог на иконама. Људи и даље воле интерфејс плочица, а они који су прешли на Андроид користе неке покретаче да би стекли осећај Виндовс 10 Мобиле.

Мислим да човек мора имати признање да нико неће све ухватити. Не постоји ниједна компанија овде или било где другде која ће видети сваки тренд пре него што се појави. Али да ли бисмо видели ове ствари да смо више времена проводили тражећи их него посматрајући ова специфична питања? То је сјајно неразумљиво. То је хипотетичко. Никада нећемо знати са сигурношћу, али рећи ћу да би шансе да видимо ове ствари биле веће, објаснио је.

Популар Постс