Мицрософт објашњава како ће Виндовс 10 брже добити нове функције

 Ажурирања нових функција за Виндовс 10

Мицрософт ради на великој ревизији начина на који се нове функције и побољшања испоручују у Виндовс 10 преко Виндовс Упдате-а. У покушају да убрза процес ажурирања, Мицрософт је недавно најавио „Виндовс Феатуре Екпериенце Пацк“, који је дизајниран да корисницима пружи функције и ажурирања као одвојена преузимања.

Виндовс Феатуре Екпериенце Пацк је тренутно доступан за тестере у бета каналу програма Виндовс Инсидер. У овом тренутку, Мицрософт користи Екпериенце Пацк да тестира побољшања за уграђену алатку за снимање екрана и искуство 2-у-1 таблета.

У новој теми на Твиттеру, Мицрософт је појаснио да ће „Ажурирања Виндовс Феатуре Екпериенце Пацк“ бити укључена у већ постојећи процес сервисирања за Виндовс 10.Побољшања укључена у Виндовс Феатуре Екпериенце ће на крају бити пуштена за главне кориснике путем Виндовс Упдате као део месечних опционих ажурирања.

Било које ажурирање пакета функција које иде малопродајним купцима (нпр. који нису инсајдери) биће умотано у нормално сервисирање Виндовс-а. Размислите о издањима за претпреглед Ц, итд. Не постоји никакво додатно сервисирање, компанија рекао .

Следеће године ћете приметити скок и у броју „ОС буилд“ и „Виндовс Феатуре Екпериенце Пацк“ у исто време након примене месечних ажурирања са Виндовс Упдате-а.

 Виндовс Екпериенце Пацк

Будући план је да се испоруче нове функције током месечних опционих ажурирања за Виндовс 10, а Инсајдери ће добити неке додатне функције за ОС без преузимања нове верзије за преглед.

За потрошаче, то значи да би Мицрософт ускоро могао да објави нове функције, да их побољша или чак уклони током месечног сервисирања уместо да чекају главна ажурирања ОС, која се дешавају два пута годишње у пролеће и јесен.

Вреди напоменути да ће Виндовс 10Кс (Мицрософтов модуларни ОС) такође користити Феатуре Екпериенце Пацк за искуство модуларног ажурирања.

Поред тога, Мицрософт тврди да ће оперативни систем Виндовс 10Кс преузети и применити ажурирања за мање од 90 секунди раздвајањем оперативног система у различите контејнере.

Убудуће, Такође се очекује да ће Виндовс 10 добити бржа ажурирања попут Виндовс 10Кс а пакет искуства би могао бити први корак у том процесу.

Популар Постс