Мицрософт обећава велика побољшања за Едге претраживач на Андроиду

 Мицрософт Едге за Андроид

Мицрософт Едге за Андроид је први пут постао доступан 2017. године и наставио је да редовно добија ажурирања и нове функције.

Нажалост, Андроид верзија Едге-а је и даље заснована на Цхромиум-у 77 када други прегледачи попут Цхроме-а користе Цхромиум 87, који нуди боље перформансе и компатибилност функција. Као резултат тога, Цхроме и други мобилни претраживачи су нешто бољи од Едге за Андроид.

Према новој изјави, Мицрософт је у потпуности посвећен Едге за Андроид и постоји ваљан разлог за спор развој мобилне верзије.Мицрософт тренутно покушава да доведе Андроид верзију Едге-а на исту базу кода као и десктоп верзија. Када се миграција заврши, Мицрософт Едге за Андроид ће почети чешће да прима ажурирања и биће надограђен на Цхромиум 87 или новији уз подршку за нови елементи Флуент Десигн .

Временски оквир тренутно није доступан, али Мицрософт каже следеће године ће поделити више информација.

Подршка за проширење

Мицрософт је такође потврдио да је за сада паузирао развој подршке за проширења на мобилним уређајима, али компанија још није одустала од идеје.

Наставићемо да пратимо апетит корисника за ово у односу на друге конкурентске приоритете и поново ћемо размотрити давање приоритета ако је оправдано, Мицрософт рекао .

Синхронизација историје

Иако се очекује да ће се миграција на нову Цхромиум верзију завршити следеће године, Мицрософт је већ почео да доноси синхронизацију историје у свој Едге претраживач на мобилним уређајима, барем за оне који користе Андроид телефон.

 Едге за Андроид

Ово ће омогућити корисницима да синхронизују своју историју прегледања на свим уређајима који користе и нови и стари Мицрософт Едге. Према извештајима корисника, ова функција је доступна у верзији 45.11.24.5118 или новијој.

Поред верзије за Андроид, очекује се да ће Мицрософт Едге за Линук бити бољи следеће године.

Генерално, Мицрософт каже да није у могућности да се посвети одређеном временском оквиру за паритет функција са Виндовс-ом и мацОС-ом, али „пријава и синхронизација“ са Мицрософт налогом је тренутно највећи приоритет компаније на Линуку.

Популар Постс