Мицрософт неће објавити нова опциона ажурирања за Виндовс 10

 Виндовс 10 ажурирања

Мицрософт паузира опциона кумулативна ажурирања (небезбедносне закрпе) за Виндовс 10 због недавне медицинске епидемије у Азији, Европи и другим деловима света. Већина људи мора да се бави ажурирањима за Виндовс 10 једном месечно, а затим обично као део Мицрософт-ових годишњих ажурирања функција.

У Виндовс као сервисној ери, ажурирања функција или побољшања се објављују отприлике сваких шест месеци. Сваког другог уторка, Мицрософт објављује безбедносна ажурирања за Виндовс 10 за све подржане верзије оперативног система.

Мицрософт такође објављује опциона ажурирања, која се називају Ц и Д, где је трећа недеља Ц, а четврта недеља Д. Ове опционе исправке се објављују са побољшањима и исправкама које нису у вези са безбедношћу, које су такође у пакету са ажурирањем закрпа у уторак. У ствари, а нова опциона исправка КБ4541335 се доставља корисницима овог тренутка.Данас је Мицрософт најавио да ће паузирати увођење опционих ажурирања за Виндовс 10 како би побољшао квалитет Виндовс ажурирања током медицинске епидемије. Као део своје посвећености друштву, Мицрософт ће почети да паузира опциона ажурирања у мају 2020. године, али се ништа неће променити у вези са месечним безбедносним исправкама у уторак.

Процењивали смо стање јавног здравља и схватамо да то утиче на наше купце, објаснила је компанија данас. У наредних неколико месеци, Мицрософт планира да да приоритет безбедносним исправкама и побољшањима.

 Опционо ажурирање за Виндовс 10

Ова промена се односи на све подржане верзије оперативног система Виндовс 10 и за потрошаче и за предузећа.

Због недавних медицинских проблема, вишенедељни период закључавања је проглашен у разним деловима света, а многи људи раде од куће, док други емитују забавне садржаје на Виндовс-у. Другим речима, људи се више ослањају на свој рачунар, а употреба интернета се такође значајно повећала.

У многим земљама, државни службеници и здравствени радници такође користе Мицрософтов Виндовс 10 оперативни систем.

Компанија из Редмонда каже да ће наставити да објављује обавезна ажурирања за уторак и да ће се она и даље аутоматски инсталирати.

Мицрософт се нада да ће паузирање небезбедних ажурирања за Виндовс 10 задржати заштиту клијената и продуктивност.

Међутим, чак и са паузираним увођењем опционих ажурирања, и даље постоје питања о томе да ли ће Мицрософт моћи да одржи квалитет безбедносних закрпа током периода закључавања у Азији, Европи и САД.

Популар Постс