Мицрософт наводно ради на Виндовс 10 функцији сличној Аппле ТруеТоне-у

 Персонализација за Виндовс 10

Следеће ажурирање за Виндовс 10 ће наводно увести неколико нових функција и мањих побољшања, укључујући Пречишћавање менија Старт то би донело углађеније искуство.

Ако се верује да је нови извештај поузданог посматрача Албацоре тачан, софтверски гигант интерно тестира нову функцију која је слична Аппле-овом ТруеТоне-у. ТруеТоне је функција која се појавила на иПад Про-у, а такође се појавила и на Апплеовим новим водећим моделима лаптопова.

Ова технологија није нова или ексклузивна за Аппле уређај јер је неки десктоп монитори нуде већ дуже време.Можете очекивати да ваши Виндовс 10 уређаји мере боју и осветљеност амбијенталног светла како би прилагодили свој екран. Уређај ће користити Мицрософт-ов алгоритам да изврши промене на монитору на основу осветљења околине. Ова функција би у основи требало да прикаже праве врсте белог у свим условима осветљења исправљањем беле тачке и осветљења.

Мицрософт још увек тестира ову функцију и компанија мора да обезбеди да приказане боје остану доследне и тачне упркос подешавањима. Таква функција би увела природно искуство гледања на све подржане Виндовс 10 уређаје.

Ова функција би могла бити објављена на свим уређајима почетком следеће године, а Инсајдери ће моћи да је испробају касније овог месеца.

Популар Постс