Мицрософт наводно ради на следећој генерацији ОС-а

 Виндовс 10

Слика љубазношћу: Ибтимес.цом

Мицрософт наводно ради на оперативном систему следеће генерације са јаким фокусом на биометријску безбедност. Чини се да Синаптицс и АМД раде са Мицрософтом на овој платформи, а то би могао бити нови Азуре Спхере ОС.

Оперативни систем следеће генерације се у саопштењу за штампу назива Мицрософт-ов предстојећи биометријски безбедносни ОС, укључујући Виндовс Хелло.Према саопштењу за штампу, то би нам донело нови стандард у индустрији у високо безбедној биометријској аутентификацији отиска прста за пословне/комерцијалне и потрошачке нотебоок рачунаре засноване на АМД Ризен Мобиле платформи следеће генерације и Мицрософт-овом оперативном систему следеће генерације.

Вреди напоменути да Мицрософт још није ништа потврдио и да немамо појма шта би тачно требало да буде Мицрософтов оперативни систем следеће генерације. Оно што је важније знати је да је Мицрософт активно укључен у развој пројеката који нису повезани са Виндовс 10.

Технолошки гигант са седиштем у Редмонду ради на неколико пројеката у том погледу и ако се верује да су извештаји тачни, следећа генерација ОС би могла бити Поларис то је део гласина Виндовс Цоре ОС . Поларис је композитор за десктоп рачунаре и требало је да омогући Вин32 апликације путем виртуелизације.

Виндовс Цоре ОС и Поларис

Виндовс Цоре ОС је Мицрософт-ова модуларна платформа о којој се дуго причало за склопиви паметни телефон и нове уређаје. Виндовс Цоре ОС је модуларна верзија оперативног система Виндовс 10 и може се направити посебно за уређаје без много труда. То би могло дозволити уређајима да прелазе између корисничких интерфејса у зависности од њихове употребе у то време.

Виндовс Цоре ОС садржи композиторе. Андромеда је композитор за мобилне уређаје, а Поларис је намењен традиционалним Виндовс рачунарима. Поларис би требало да уклони све застареле елементе и био би ограничен на Мицрософт Сторе апликације, али ће корисницима бити дозвољено да покрећу Вин32 апликације путем виртуелизације.

Мицрософт би уклонио старе компоненте како би оперативни систем Виндовс учинио модернијим, модуларнијим и компатибилним са новим факторима форме. Вреди напоменути да ће Поларис понудити побољшану сигурност и требало би да ради брже, посебно на уређајима ниже класе.

Популар Постс