Мицрософт наводно ради на новим Виндовс 10 веб камерама

 Апликација за камеру

Мицрософт је био прилично заузет радом на свом следећем великом ажурирању кодног назива 19Х1 које ће бити објављено у априлу 2019. Ако је веровати извештајима, Мицрософт такође ради на веб камерама са подршком за Виндовс 10 и Ксбок Оне.

Компанија тренутно интерно ради на неколико веб камера кодног назива Аруба камера које ће ускоро бити представљене. Важно је напоменути да Сурфаце Хуб 2 носи кодни назив Аруба и како кодно име камере такође користи термин Аруба, вероватно је да ће веб камера радити са предстојећим Сурфаце Хуб 2.

Осим подршке за Сурфаце Хуб 2, веб камера ће такође радити са свим Виндовс 10 уређајима и Ксбок играћим конзолама. Очекује се и да ће веб камере имати сензор дубине како би се омогућило корисницима да подесе замућење у позадини.Очекује се да ће камера Аруба доћи са 4К сензором, али то још није потврђено од поузданог извора. Веб камера се у основи развија за Виндовс 10 уређаје који немају хардвер потребан за Виндовс Хелло. Такође би олакшало Ксбок играчима да се пријаве на своје налоге.

Назив производа још није познат, али постоји шанса да ће компанија промовисати уређаје под брендом ЛифеЦам.

Популар Постс