Мицрософт наводно ради на апликацији Филмови и ТВ за Андроид и иОС

 Филмови и ТВ

Још 2017. године, Мицрософт је укинуо сопствену мобилну платформу Виндовс 10 Мобиле и софтверски гигант је почео да прави верзије својих најбољих Виндовс 10 апликација за иОС и Андроид.

Мицрософт-ова услуга Мовиес & ТВ, која је тренутно ексклузивна за Виндовс 10 уређаје, ускоро би могла постати доступна на најпопуларнијим мобилним платформама – Андроид и иОС. У извештају се тврди да је Мицрософт почео да развија наменске апликације за две платформе и да би могао да се такмичи са Гоогле Плаи филмовима и ТВ-ом и иТунес-ом.

Свакако има смисла донети апликацију Филмови и ТВ на Андроид и иОС јер то може навести више потрошача да купују дигиталне филмове и ТВ емисије у Мицрософт Сторе-у и на крају убедити кориснике да инвестирају у Мицрософт услуге.Мицрософт већ има апликације попут свог веб претраживача Едге и Цортана на Андроид-у и иОС-у, али је компанија изоставила апликације као што су Мовиес & ТВ, која је тренутно ексклузивна за Виндовс 10 ПЦ, Ксбок и Виндовс 10 Мобиле преко Мицрософт Сторе-а.

Вреди напоменути да је Мицрософт престао да продаје музику у Мицрософт Сторе-у прошле године, а такође је застарео своје Гроове Мусиц апликације за иОС и Андроид убрзо након тога.

Оно што је још важније напоменути је да верзија апликације Мовиес & ТВ за Андроид и иОС неће ускоро бити покренута пошто су радови наводно у току.

Популар Постс