Мицрософт наводно припрема Виндовс 10 за склопиве уређаје

 Сурфаце Андромеда

Харијев концепт

Иако Мицрософт никада није потврдио да компанија ради на новој категорији Виндовс 10 уређаја, извештаји су открили да је такав пројекат и даље део њене дугорочне визије.

Верује се да Мицрософт ради на више уређаја са два екрана, као и на модуларном оперативном систему. Извештај је недавно открио да софтверски гигант интерно тестира прву верзију оперативног система Виндовс 10 за склопиве уређаје, а данас још једна гласина описује Мицрософтов план.Речено је да Мицрософт ради на новом СКУ-у за Виндовс који би радио на склопивим уређајима. Платформа је интерно названа Виндовс Цоре ОС и то би могла бити велика инвестиција у софтверско пословање компаније.

Мицрософт ради на Виндовс-у и уграђеним апликацијама за беспрекорно покретање на склопивим уређајима и уређајима са два екрана. Речено је да компанија ради на сопственом хардверу, али произвођач софтвера такође сарађује са Интелом и произвођачима оригиналне опреме на лансирању нове серије склопивих уређаја са два екрана.

Хардвер уређаја са двоструким екраном је много другачији од хардвера маинстреам уређаја и може постојати могући проблем са софтвером који треба да се реши у складу са тим. Хардвер са двоструким екраном ће користити Мицрософтов Цомпосабле Схелл (Ц-Схелл), више УВП-центричну и флексибилну љуску која би била на врху Виндовс Цоре ОС-а.

Очигледно, све ове тврдње су у овом тренутку гласине, али судећи по цурењима, сазнаћемо више о модуларном Виндовс Цоре ОС-у и Андромеди, као иу будућим верзијама Виндовс 10 прегледа.

Популар Постс