Мицрософт наводно приказује Оффице 365 огласе у апликацији Виндовс 10 Маил

 Виндовс 10

Слика љубазношћу: ПЦМаг.цом

Мицрософт је тихо почео да промовише Оффице 365 у Виндовс 10 апликацији Маил. Неки корисници на Реддиту тврде да виде мали оглас у доњем левом углу који промовише Мицрософтов Оффице 365. По свему судећи, Мицрософт приказује оглас само у најновијој верзији апликације Маил за Виндовс 10.

Ово је нешто што нико није очекивао, међутим, само мали број корисника види банер Гет Оффице 365 када лево окно није скупљено. Оглас у основи промовише Оффице 365 и не нервира кориснике, а не постоји начин да покренете да се оглас прикаже на вашем уређају. Апликација Виндовс 10 Маил

Неки корисници би могли помислити да бесплатни Виндовс 10 треба да остане бесплатна апликација без икаквих огласа, док други мрзе огласе у апликацијама прве стране. Вреди напоменути да Гоогле-ова апликација Гмаил за Андроид такође приказује рекламе, које су досадније од реклама које Мицрософт тестира.

Мицрософт је пре неког времена ажурирао уграђену апликацију за пошту у Виндовс 10 са везама за Оутлоок за иОС и Андроид. Ако се кликне на везу, Маил тражи од корисника да унесу свој број телефона и добију везу за преузимање у поруци. Дакле, мање-више Мицрософт промовише сопствене услуге у оперативном систему Виндовс 10. Иако ове рекламе изгледају пристојно, то би могла бити контроверзна промена за неке кориснике.

Мицрософт је недавно почео да тестира нову функцију апликације Виндовс 10 Маил са Инсајдерима који би натерали кориснике да отворе везе у Едге претраживачу. На пример, ако се кликне на везу у е-поруци, оперативни систем ће отворити прегледач Мицрософт Едге, без обзира на подешавања оперативног система Виндовс 10. Ово је, међутим, експериментална промена коју компанија тестира само са Инсајдерима.

За Виндовс инсајдере у кругу Скип Ахеад, почећемо да тестирамо промену где ће се везе на које се кликне у апликацији Виндовс Маил отварати у Мицрософт Едге-у, што пружа најбоље, најбезбедније и конзистентније искуство на Виндовс 10 и на свим вашим уређајима , Мицрософт је рекао у посту на блогу .

Мицрософт истражује ове промене и с обзиром на реакцију јавности, постоји шанса да ће Мицрософт поништити ове промене пре него што их имплементира у јавну верзију оперативног система Виндовс 10.

Да ли мислите да има смисла да Мицрософт промовише сопствене услуге у Виндовс 10 апликацијама или верујете да би апликација прве стране требало да остане бесплатна апликација без огласа? Јавите нам своје мисли у коментарима испод.

Популар Постс