Мицрософт наводно доноси подршку за Разер тастатуру и миш на Ксбок

 кбок уређај

Слика љубазношћу: Тиме.цом

Прошло је скоро годину дана откако је Мицрософт показао планове да уведе подршку за тастатуру и миш за Ксбок и до данас нисмо добили ништа званично на том плану. Ксбок контролер није баш прикладан за многе наслове на Ксбок-у и то је учинило да вести о Ксбок тастатури и мишу подржавају врућу тему о којој треба разговарати.

Недавна цурења бацају светло на то како се Мицрософт приближава увођењу подршке за тастатуру и миш за Ксбок, као и партнерству са другим добављачима трећих страна за ово. Истакнута компанија за производњу хардвера за игре наводно је склопила партнерство са Мицрософтом како би увела њихову реномирану подршку за тастатуру и миш Туррет за Ксбок. Даље цурење информација из презентације описује како планирају да подрже Разер Цхрома РГБ осветљење за Ксбок наслове којима је очајнички потребна подршка за тастатуру и миш.Објављени су детаљи у вези са смерницама и функцијама за подршку за миш и тастатуру на Ксбок-у. Главна квака је у томе што једна конзола може да подржи само једну тастатуру и миша, за разлику од контролера.

Наведене карактеристике за миш су следеће:

 Карактеристике Ксбок миша

Слика љубазношћу: Виндовс Централ

Поред ових, постојећи мишеви са УСБ-ом, укључујући и бежичне који раде са Виндовс-ом, такође могу бити подржани на Ксбок-у без прилагођених драјвера. Треба напоменути да они користе исте АПИ-је као и универзална Виндовс платформа. Да би се спречила злоупотреба периферних уређаја миша и тастатуре који опонашају понашање контролера, постављени су планови за увођење нових АПИ-ја који потенцијално могу пронаћи и блокирати такве уређаје.

Утицај на Ксбок наслове за више играча је детаљно описан дајући приличну слободу програмерима да користе подршку за тастатуру и миш. Они могу да искористе ово да пронађу прави баланс у повезивању и погледају детаље о томе како се играчи на контролерима и играчи на тастатури и мишу сусрећу једни против других. Мицрософт је такође предложио да се за ово користе посебна правила повезивања.

 Правила за Ксбок миш и тастатуру за програмере

Слика љубазношћу: Виндовс Централ

Само будућност може рећи да ли ће се ови планови остварити јер је Ксбок-у преко потребна подршка за тастатуру и миш. Виндовс 10 Редстоне 5 појавио се да укључује подршку за Разер РС5 подршку за осветљење. То може значити да се на Ксбок-у појављују различити наслови који су се могли играти само уз подршку за тастатуру и миш. Играчи би овде били победници јер могу да бирају како желе да играју своје омиљене игре на Ксбок-у.

Популар Постс