Мицрософт најављује Виндовс 10Кс; долази крајем 2020

 Виндовс 10Кс

На Сурфаце догађају 2. октобра, Мицрософт је поделио више детаља о Виндовс 10Кс, који је део Виндовс Цоре ОС / Виндовс Лите ОС породице. То је следећа верзија Виндовс-а дизајнирана од темеља за уређаје са два екрана и друге факторе облика.

Виндовс 10Кс је за уређаје са два екрана и склопиве уређаје као што су Сурфаце Нео , бар за сада. У овом тренутку, Мицрософт не планира да уведе Виндовс 10Кс на традиционалне радне површине и постојеће уређаје, али то би се могло променити у будућности.

Виндовс 10 није надоградња ако већ поседујете рачунар, рекао је Мицрософт. За сада, Виндовс 10Кс се развија само за нове факторе облика и Мицрософт ће наставити да улаже у побољшање тренутног Виндовс 10 искуства на стоним и лаптоп рачунарима.Виндовс 10Кс долази са модерним Старт менијем који садржи недавне апликације и предлоге за апликације које покреће вештачка интелигенција. Ливе плочица је нестала у корист стандардних икона апликација, што је слично Андроиду и иОС-у.

 Виндовс 10Кс ПоверПоинт

Такође долази са редизајнираном траком задатака где су мени Старт и апликације поравнати у средини. Остали Виндовс елементи, укључујући Акциони центар и подешавања, такође су модернизовани у Виндовс 10Кс.

Иако Мицрософт каже да је Виндовс 10Кс изграђен на врху традиционалног Виндовс 10 оперативног система, ОС заправо ради на врху Виндовс Цоре ОС-а о коме се дуго причало и да је такође део заједничких технологија које се називају једно језгро.

Вероватно је да ће нови елементи корисничког интерфејса који се тренутно развијају за Виндовс 10Кс на крају пронаћи свој пут до Виндовс 10. Ако се то догоди, можете очекивати нови Старт мени, Акциони центар, побољшано искуство Виндовс Упдате и још много тога у наредним годинама.

Виндовс 10Кс битови би требало да почну да приказују верзије за преглед Виндовс 10 када Мицрософт почне да тестира Виндовс 10 Фалл 2020 Упдате кодног назива „Манган“. Очекује се да ће Мицрософт започети тестирање верзија за преглед ажурирања за Виндовс 10 Манганесе у пролеће или лето 2020.

Популар Постс