Мицрософт најављује подршку за шарене листе скокова у оперативном систему Виндовс 10 19Х1

 Виндовс 10 трака задатака

Виндовс 10 долази са листама за скокове, функцијом којој се може приступити са траке задатака и нуди згодан начин за покретање апликација. На пример, можете покренути прегледач Мицрософт Едге у ​​режиму анонимности директно са листа за скок или можете приступити често посећеним фасциклама у Филе Екплорер-у.

Листе за скокове су искачући менији и њима се може приступити десним кликом на било који програм који има икону на траци задатака. Омогућава вам да видите недавне активности програма и такође можете да га користите за приступ функцијама неких апликација. На пример, десни клик на Едге претраживач или икону Гоогле Цхроме приказује брзу листу недавно посећених веб локација.

Виндовс 10 нуди много опција персонализације за промену изгледа радне површине, а постоје и опције прилагођавања које су дизајниране да промене изглед одређених елемената као што су трака задатака и Старт. Прескочите листе у октобарском ажурирању

Скочне листе у ажурирању за октобар 2018

У оперативном систему Виндовс 10 Оцтобер 2018 Упдате или старијим, можете дозволити траци задатака да користи боју акцента, али тренутно не постоји начин да се боја акцента прошири на листе за скок.

 Скочне листе у 19Х1

Витх Ажурирање за Виндовс 10 априла 2019 , Мицрософт ажурира листе скокова како би изгледале шареније. У оперативном систему Виндовс 10 верзије 1903, ако омогућите боју акцента на траци задатака, и трака задатака и почетне листе за прескакање ће бити са темом акцента. Ту је и додир Флуент дизајна.

Да бисте променили боју акцента на листама Старт, Таскбар и Скокови у оперативном систему Виндовс 10, идите на Подешавања, кликните на Персонализација, а затим кликните на Боје. Изаберите боју акцента и укључите опцију која ће приказивати боју на брзим радњама Старт, траке задатака и центра за акције.

Према Мицрософтовом типичном распореду, Виндовс 10 Април 2019 Упдате (кодног назива 19Х1) биће објављен за ширу јавност у априлу 2019.

Популар Постс