Мицрософт најављује нову ОнеДриве функцију за Виндовс 10

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Мицрософт данас најавио да уводи нову функцију за своју ОнеДриве апликацију за Виндовс кориснике. Нова функција Премештање познатих фасцикли омогућава корисницима да аутоматски преместе своје сачуване податке у познатим фасциклама на ОнеДриве.

Корисници са подацима ускладиштеним на радној површини, документима, сликама сада могу да се отпреме у облак без утицаја на продуктивност. Подаци се отпремају у позадини у ОнеДриве и корисници могу да преместе све податке у ОнеДриве и обрнуто на друге уређаје.Међутим, да би корисници могли да користе ову функцију, мораћете да се пријавите са истим Мицрософт налогом на свим уређајима. Очекује се да ће ова функција познате фасцикле бити доступна инсајдерима од ове недеље и биће представљена свим корисницима до краја следећег месеца.

Мицрософт такође уводи нове опције за ИТ администраторе са новом функцијом која омогућава ИТ администраторима да поставе групне смернице за кориснике у мрежи који желе да конфигуришу Премештање познатих фасцикли и отпреме податке на ОнеДриве.

ИТ администратори ће такође моћи да преусмере Виндовс познате фасцикле на ОнеДриве, а да корисници не буду обавештени о отпремању. Администратори су такође добили права да спрече кориснике да преусмере Виндовс познате фасцикле.

У изјави Мицрософт објашњава: Ова поставка вам омогућава да преусмерите фасцикле Документи, Слике и Радна површина ваших корисника на ОнеДриве без интеракције корисника. Ова смерница функционише када су све познате фасцикле празне и на фасцикле преусмерене на други ОнеДриве налог. Препоручујемо да користите ову смерницу заједно са Упути кориснике да преместе Виндовс познате фасцикле у ОнеДриве.

Нова функција премештања познатих фасцикли је доступна и ради са свим верзијама оперативног система Виндовс које тренутно подржава Мицрософт, што значи да ће корисници са Виндовс 7, 8.1 и Виндовс 10 моћи да искористе предности нове функције.

Сви наши корисници који су уписани као Виндовс 10 Инсајдери, обавестите нас да ли сте примили нову функцију и своје прве утиске у коментарима испод.

Популар Постс