Мицрософт наговештава велика побољшања Виндовс 10

 Концепт Виндовс 10

Према листи послова, Мицрософт би могао да ради на неколико побољшања за постојеће функције оперативног система Виндовс 10, укључујући Виндовс индексер, систем обавештења, локализацију и још много тога.

Постоји занимљив оглас за посао који је објављен на Мицрософт-овом порталу за каријеру уочен раније данас. Мицрософт тражи менаџера софтверског инжењеринга за свој тим за повезивање апликација како би побољшао постојеће функције на Виндовс 10 и припремио их за Виндовс 10Кс.

У објави се посебно помиње нови термин „поузданост тона бирања“, описан као нови циљ за Мицрософтов систем обавештавања. У огласу за посао, Мицрософт обећава да ће учинити Виндовс 10 систем обавештења поузданијим за испоруку обавештења на време из апликација прве и треће стране.Поред новог система обавештења, Мицрософт такође ради на побољшаној верзији Виндовс индексера, који покреће Виндовс Сеарцх и Филе Екплорер.

Корисници су известили да процес Виндовс индексера може да изазове ситуације високог оптерећења на неким машинама, посебно када се покреће индексирање претраге. Према овом новом цурењу, Мицрософт коначно прави промене у Виндовс индексеру које би омогућиле корисницима да „брзо пронађу своје датотеке и информације“.

Подршка за дељење међумеморије у облаку и апликација на Виндовс и Мицрософт уређајима се такође побољшава.

ЦОСИНЕ је одговоран за неколико критичних компоненти које омогућавају дељење и повезивање за све Виндовс апликације укључујући међуспремник и дељење; локализација и индексер; и обавештења. Сада регрутујемо менаџера за развој који ће тим подићи на следећи ниво, напомиње Мицрософт.

Нејасно је када ће ове промене бити испоручене у Виндовс 10, али Мицрософт каже да планира да ради на овим функцијама „по потреби“ како би подржао следећа велика издања оперативног система.

Тхе следеће велико ажурирање је ажурирање за Виндовс 10 маја 2020 , такође познато као ажурирање 20Х1, али пошто би то требало да стигне у мају 2020, мало је вероватно да ће се нови индексатор и систем обавештења појавити у овоме.

Пошто Мицрософт још увек тражи инжењере за унапређење рада на овом пројекту, мораћемо дуже да чекамо.

Популар Постс