Мицрософт можда ради на новој светлој теми за Виндовс 10

 Прилагођавање оперативног система Виндовс 10

Мицрософт ради на неким побољшањима персонализације за Виндовс 10 и она ће бити имплементирана у ОС са ажурирањем за пролеће 2019. Виндовс 10 ће наводно доћи са новим опцијама прилагођавања које ће вам омогућити да промените боју траке задатака у белу.

Према посматрачу Албатросу, Мицрософт планира да ажурира подешавања прилагођавања у Виндовс 10 како би омогућио корисницима да промене изглед и осећај елемената као што је трака задатака.

Могућност прилагођавања елемената попут траке задатака била би укључена у нову поставку. Изаберите свој подразумевани режим Виндовс-а као известили смо прошле недеље . У другом твиту, Албатрос је навео да се промене већ појављују у Виндовс 10 19Х1 Буилдс, али то још није омогућено.Да ли би се то коначно могло догодити за више од 3 године? 19Х1 садржи нову заставицу теме са ознаком Виндовс Лигхт Видети ствари као што су трака задатака и преласци у светлој варијанти било би прилично цоол, рекао је у твиту .

Ово је мала, али важна промена јер би могла донети преко потребну визуелну ревизију Виндовс десктопа. Тренутно није познато како ће функционисати опција прилагођавања и да ли ће такође променити изглед других елемената као што је Акциони центар.

Баш као и код Изаберите свој подразумевани режим апликације, постојаће и опција Изаберите подразумевани режим Виндовс. Ово би требало да промени боју елемената као што су трака задатака и преклопни прозори, што резултира светлом шкољком попут оних које смо видели на концептима протеклих година, објашњава Албатрос у другом твиту.

 Подешавање теме за Виндовс 10

Нови режим персонализације требало би да буде омогућен у будућој верзији оперативног система Виндовс 10 19Х1 јер се заставица теме такође појављује у кодовима. Функционалност ће бити побољшана и углађена пре јавног представљања у пролеће следеће године.

Планиране су и друге промене

Мицрософт је планирао још неколико промена укључујући нове контроле јачине звука и функцију претраживања. Гласина то тврди Цортана ће бити одвојена од Виндовс претраге а дигитални асистент ће се развити у платну за разговор са фокусом на функције личног асистента уместо на претрагу.

Ажурирање за Виндовс 10 за 2019. носи кодни назив 19Х1 и требало би да стигне у априлу 2019. године, али компанија још није објавила јавно име или датум објављивања ажурирања за Виндовс 10 19Х1.

Популар Постс