Мицрософт мења начин на који Виндовс 10 управља простором на диску

 Виндовс 10 и Стораге Сенсе

Следеће велико ажурирање за Виндовс 10 „19Х1′ је постављено да направи неке важне промене у начину на који оперативни систем управља простором на диску. У оперативном систему Виндовс 10 19Х1, Мицрософт уводи резервисано складиште које се односи на складиште које ће користити апликације, Виндовс Упдате, привремене датотеке и системска кеш меморија.

Мицрософт каже да ће уређаји са оперативним системом Виндовс 10 19Х1 имати резервисано складиште које је дизајнирано да задржи око 7 ГБ простора за складиштење за Виндовс Упдате, привремене датотеке и системску кеш меморију. Компанија каже да ће резервисани простор варирати током времена и да би се део резервисаног простора на диску за привремене датотеке које генерише систем могао повећати.

Резервисано складиште у оперативном систему Виндовс 10 може омогућити да оперативни систем функционише глатко јер ће апликације и Виндовс Упдате увек имати приступ простору на диску. Виндовс 10 складиште

Опције складиштења у ажурирању за октобар 2018

Ако попуните складиште на рачунару, систем ће наставити да функционише нормално и апликације можда неће постати непоуздане. Моћи ћете да приступите резервисаном складишту ако поново инсталирате Виндовс 10, а он ће се појавити и на уређајима са унапред инсталираним ажурирањем 19Х1.

 Резервисано складиште за Виндовс 10

Резервисано складиште у 19Х1

Нећете моћи да га уклоните из ОС-а у потпуности, а Мицрософт каже да корисници не би требало ништа да подешавају.

Можемо да прилагодимо величину резервисаног складишта у будућности на основу дијагностичких података или повратних информација. Резервисано складиште се не може уклонити из ОС-а, али можете смањити количину резервисаног простора, објашњава Мицрософт у а блог пост .

Инсајдери ће моћи да приступе овој функцији у верзијама за преглед 19Х1, а Мицрософт-ов тим Инсајдера ће такође поделити додатне детаље када следећа верзија оде.

Популар Постс