Мицрософт мапа пута открива нове функције које долазе у Цхромиум Едге

 Мицрософт Едге нове функције

Део популарности Мицрософт Едге-а лежи у његовом минималном интерфејсу, побољшаним перформансама и подешавањима приватности. У исто време, Мицрософт тестира нове функције које могу да побољшају ваше веб искуство, а да притом не униште стил прегледача.

Мицрософт Едге заснован на Цхромиум-у је спреман за велико ажурирање 2021. године и Мицрософт је открио предстојеће функције у ажурирању своје мапе пута.

Све ове функције се могу наћи у Мицрософт Едге Цанари - имајте на уму да ћете можда морати да омогућите експерименталне заставице ако не можете да приступите својој омиљеној функцији. За ширу јавност, ова побољшања ће почети да се примењују у јануару и марту.Упозорење о картици

Мицрософт Едге добија нову функцију која ће приказати поруку упозорења када затворите више картица.

 Упозорење картице Мицрософт Едге

Када је омогућено, корисници ће видети искачућу поруку са две опције - откажи и затвори све картице. Ако вам се не свиђа ова функција, можете изабрати Не питај ме поново.

Функција вертикалних картица

У Мицрософт Едге 88, можете да прелазите напред и назад између вертикалне и хоризонталне картице помоћу новог дугмета на левој страни. Када је кориснички интерфејс вертикалне картице активиран, ваше картице за прегледање ће се појавити на левој страни вертикално.

Такође можете да преуредите картице и користите Цхромиум функције као што су групе картица или претрага картица.

Преглед картице

У јануару, Мицрософт планира да пружи подршку за дуго очекивану функцију прегледа картице.

 Преглед картице ивице

Као што име сугерише, преглед картице ће вам омогућити да пређете мишем преко картице да бисте видели како се преглед веб локације појављује испод вашег миша. Преглед картице је посебно користан када имате много отворених картица одједном.

Подразумевани ПДФ прегледач

Мицрософт Едге сада може да открије подразумевани ПДФ прегледач и усмери кориснике на апликацију у оперативном систему Виндовс 10.

Речник у ПДФ-у

Мицрософт је потврдио да ради на новој функцији која ће вам омогућити да видите тренутну искачућу дефиницију за изабране речи у ПДФ документу.

Алтернативно, можете користити и Едге-ову нову претрагу бочне траке, која вам у основи омогућава приступ Бинг-у без прекидања претраживања.

Фласх Плаиер

Након 31.12.2020. Адобе ће укинути подршку за Фласх Плаиер на Виндовс-у и Фласх додаци више неће репродуковати флеш садржај у Мицрософт Едге, Гоогле Цхроме и другим прегледачима.

Колачићи претраживача

У Едге 88, можете да избришете колачиће треће стране без утицаја на колачиће прве стране. Такође можете да користите филтере да бисте брзо пронашли колачиће прве или треће стране и сортирали листу по имену, броју колачића и количини података.

Популар Постс