Мицрософт Ксбок Гаме Бар се руши са грешком 0к803Ф8001

Ксбок Гаме Бар за Виндовс 10 је пуна корисних функција укључујући нови монитор ресурса и ради заиста добро. Међутим, недавно ажурирање на страни сервера руши Гаме Бар са грешком 0к803Ф8001.

Најновија грешка у оперативном систему Виндовс 10 иде толико далеко да блокира приступ неким корисницима траки за игре и њеним услугама. Неколико корисника нам се обратило и пријавили су следећу поруку о грешци:

Ксбок Гаме Бар тренутно није доступан на вашем налогу. Уверите се да сте пријављени у Продавницу и покушајте поново. Ево кода грешке, у случају да вам затреба: 0к803Ф8001.Све веће теме на Мицрософт-овом форуму и Твиттер-у потврђују да нешто није у реду са Ксбок Гаме Бар-ом и корисници пријављују проблем више од 10 сати у овом тренутку, али Мицрософт тек треба да призна прекид.

 Ксбок Гаме Бар 0к803Ф8001

Грешка 0к803Ф8001 приликом покретања Ксбок Гаме Бар на Виндовс 10

Грешка Ксбок Гаме Бар-а 0к803Ф8001 је резултат промене на страни сервера направљене 5. новембра и још увек утиче на кориснике широм света. Тачан узрок је нејасан и утиче само на Виндовс 10 верзију 1809 или новију. Такође, само неки корисници добијају горњу грешку.

Стално добијам ову поруку сваки пут када покушам да отворим Ксбок Гаме Бар на Виндовс 10, један корисник приметио у дискусији на Реддиту, а други су такође потврдили прекид.

Нажалост, не постоји лако решење за оне који не могу да приступе Ксбок игрици због кода грешке 0к803Ф8001.

Неки су предложили да ће искључивање траке за игре и обавештења Мицрософт Сторе-а привремено решити проблем. Да бисте искључили Гаме Бар, једноставно следите ове кораке:

  • Отворите Подешавања > Игре и искључите траку за игре.
     Искључите траку за игре
  • Отворите Подешавања > Обавештења и искључите обавештења за Мицрософт Сторе.

Такође можете да деинсталирате Гаме Бар и поново је инсталирате из Мицрософт продавнице помоћу ПоверСхелл команде, али то неће решити проблем. То је зато што је трака за игре интегрисана у подешавања оперативног система Виндовс 10 и уклањање апликације није довољно.

Ако не можете да приступите Ксбок Гаме Бар-у у оперативном систему Виндовс 10, чини се да је чекање да Мицрософт потврди прекид рада једина опција у овом тренутку. Највероватније ће произвођач Виндовс 10 објавити брзо решење за овај проблем касније данас с обзиром на то колико је проблем раширен.

Ажурирање 1: Мицрософт извори рекли су нам да су свесни извештаја и да активно истражују основни узрок.

Популар Постс