Мицрософт коначно редизајнира кориснички интерфејс Виндовс 10 уз велика подешавања

 Виндовс 10 Флуент Десигн

Слика љубазношћу: Мицхаел Вест

Мицрософт жели да интерфејсу Старт менија, Акционог центра и застарелог Филе Екплорер-а пружи велику ревизију корисничког интерфејса. Овај извештај је заснован на референцама које се налазе у верзијама за преглед Виндовс 10, интерној документацији и индустријским изворима.

Ако сте пратили развој Виндовс-а последњих неколико година, приметићете промену у приступу дизајна компаније. Почевши од Виндовса 8, Мицрософт је представио Метро Десигн, а такође је донет и на друге Мицрософт услуге, а осећај метроа је еволуирао у Флуент Десигн.На основу референци пронађених у интерним документима, следећа фаза у еволуцији Виндовс 10 је ажурирање постојећег језика дизајна – Флуент Десигн.

Флуент Десигн не добија потпуну ревизију, али изгледа да Мицрософт ради на следећој итерацији, а побољшања такође долазе у Виндовс 10.

Виндовс 10 Старт Мену, Ацтион Центер, па чак и Филе Екплорер ће добити ажурирани кориснички интерфејс. Не знамо да ли технолошки гигант ради на а модерни Филе Екплорер , али технолошки гигант размишља о новом корисничком сучељу за стари Филе Екплорер.

Можете очекивати побољшања контекстних менија, менија за хамбургер, траке апликација, траке задатака и других области корисничког интерфејса.

Мицрософт се такође нада да ће исправити различите недоследности корисничког интерфејса које се могу појавити у основним областима оперативног система.

Поред тога, ажурирање Виндовс 10 Флуент Десигн може се више бавити анимацијом и преласком између шкољки. Такође се верује да Виндовс 10 може да искористи ВинУИ 3.0, Флуент Десигн, заобљени углови , између осталог.

 Прозори заобљени углови

Пројекат ремонта Виндовс 10 корисничког интерфејса води шеф Сурфаце Панос Панаи и мало је вероватно да ће стићи пре празничне сезоне 2021. Пројекат је у Мицрософту у развоју неколико месеци, а посао је тек почео, што значи да је ажуриран корисник интерфејс ће стићи у ажурирању за Виндовс 10 за јесен 2021.

Наравно, Инсајдери ће то видети после лета 2021.

Флуент Десигн еволуција

Флуент Десигн је први пут најављен 2017. године и требало је да освежи језик дизајна Виндовс 10 и других Мицрософт производа. Иако је Флуент Десигн доступан у неким апликацијама и услугама, ти напори нису успели да донесу никакву разлику за Виндовс 10.

Виндовс 10 и даље има проблем са доследношћу корисничког интерфејса и Мицрософт није могао да модернизује старе компоненте.

Уз Флуент Десигн, Мицрософт је обећао да ће пружити освежено визуелно искуство са новим анимацијама које ће вам помоћи да брже и природније пронађете пут кроз мени Старт, траку задатака, Ацтион Центер и апликације.

Мицрософт је увек описивао Флуент Десигн као еволуцију Метро-а и овај визуелни језик ће коначно добити нека дуготрајна побољшања 2021. године.

Запамтите да Виндовс 10 неће изгледати радикално другачије од тренутне теме дизајна, али ће бити приметна побољшања.

Популар Постс