Мицрософт коначно предузима кораке да побољша Оутлоок десктоп

 Оутлоок за Виндовс

Мицрософт припрема нове промене за Оутлоок које би могле да побољшају искуство е-поште на рачунарима који користе Виндовс, према сесији са конференције Игните 2020.

Мицрософт тврди да ради на заједничкој архитектури за све своје Оутлоок клијенте доступне на Андроиду, иОС-у, десктопу и вебу. Пројекат се зове Оне Оутлоок и циљ је објединити Оутлоок корисничко искуство на свим уређајима са истим скупом функција и циљевима дизајна.

Проблем са тренутном стратегијом је што је компанија креирала апликације на различитим основама и Мицрософт није у могућности да одржава функције у свим Оутлоок апликацијама.Током Игните 2020, Мицрософт рекао планира да реши проблеме са Оутлоок-ом на десктопу фокусирањем на веб технологије и ОВА Поверед Екпериенцес (ОПКС).

Мицрософт планира да прво направи Оутлоок функције за веб платформу, а затим да их пренесе на друге платформе, као што је Виндовс. На слоју корисничког интерфејса, Мицрософт и даље планира да користи Реацт за десктоп, универзалне, мобилне и мацОС клијенте.

 Оутлоок дељена основа апликације

Да би ову идеју претворио у стварност, Мицрософт ће користити ОВА Поверед Екпериенцес (ОПКС), који је заснован на ВебВиев2 компоненти Мицрософт Едге-а и ради са Реацт нативе-ом.

 Оутлоок ОПКС за Виндовс

Нажалост, Мицрософт још увек не ради на новој десктоп апликацији за Виндовс, али компанија планира да креира нова Веб Поверед Екпериенцес (ОПКС) на десктопу где ће клијент директно користити компоненте интерфејса са веб локације.

Са заједничким веб технологијама, Мицрософт има за циљ да побољша Оутлоок апликацију за десктоп рачунаре за Виндовс. На пример, Мицрософт ће додати подршку за имерзивни читач, ново искуство провере правописа и још много тога у десктоп клијенту.

 Оутлоок за Виндовс веб апликација

Оутлоок десктоп апликације засноване на Веб Поверед Екпериенцес (ОПКС) такође ће подржавати друге функционалности, као што је интеграција Мицрософт Теамс-а.

Поред тога, Мицрософт имплементира сопствену технологију синхронизације за синхронизацију података на Оутлоок клијентима. Са веб технологијама и Реацт-ом, Мицрософт ствара заједничку архитектуру која ће смањити трошкове инжењеринга и брже испоручити функције свим платформама.

Корисници ће приметити да се поруке и информације брже синхронизују и приказују у свим апликацијама када Мицрософт почне да користи исти скуп синхронизације који се зове МСТ.

Популар Постс