Мицрософт каже да је Виндовс 11 Старт мени направљен око повратних информација, а корисници се не слажу

  Виндовс 11 ажурирање менија Старт

Виндовс 11 је већ неко време изашао и добио је мешовите критике, при чему је оперативни систем добио лошу критику од многих људи. Па зашто су људи узнемирени? Примарни разлог је недостајуће карактеристике и промене које многи сматрају непотребним.

Још један проблем са Виндовс 11 је живахан и интерактивни Старт мени је нестао, а заменио га је Виндовс 10Кс и статички Старт сличан Андроид-у. Интерфејс није ништа као Виндовс 7 Старт мени или Виндовс 10, и не долази са било каквим функцијама персонализације.

Интерфејс менија Старт оперативног система Виндовс 11 је обична колекција икона насумично закачених подразумевано и постоји листа препоручених активности која садржи ваше недавне активности у вези са датотекама или документима. Постоје два мала дугмета Све апликације и Још да бисте отишли ​​на листу апликација распоређених по абецедном реду.  Виндовс 11 Старт мени

Оквир за претрагу на врху менија Старт отвара панел за претрагу. Можете променити редослед икона, додати или уклонити апликације и то је све. Виндовс 11 вам не дозвољава да промените величину и поравнање Старта јер би то прекинуло ток интерфејса, кажу званичници Мицрософта.

Мицрософт је сада почео да шаље е-пошту Виндовс 11 инсајдерима који су тренутно на каналу за издавање, бета и развојни програм, дајући им реч подсетника да је мени Старт изграђен на основу повратних информација корисника.

Е-пошта под насловом Како смо направили Старт наводи да је Виндовс 11 Старт усредсређен на вас. Ослонили смо се на ваше повратне информације да нас воде даље и укључују везу до видео снимка који је објављен пре годину дана, али већина људи то данас примећује захваљујући билтену од Мицрософт-а.

Процес дизајнирања [Старт менија] је заснован на истраживању. Постоји изазов у ​​разумевању тога. Долазите у проблем дизајна. Тамо увек постоји слепа тачка. Заиста је лако дизајнирати нешто што вам се допада, али то не мора да значи да ће добро функционисати за све, рекли су званичници Мицрософта.

  Дизајн Старт менија

Мицрософт каже да је послушао повратне информације и урадио многа истраживања о питањима као што су Да ли би требало да почне да буде лево или централно?, Да ли треба да постоји оквир за претрагу и Старт?, Да ли треба да постоји листа свих апликација?

Након што је размотрио ова питања, Мицрософт каже да је све то спојио како би створио познато искуство Старт са траком за претрагу, документима и вашим апликацијама.

Мицрософт дизајнери су креирали дизајн који одговара ономе о чему смо већ размишљали и то нам је дало пуно поверења да смо на правом путу и ​​да градимо нешто што би људи заиста волели, рекао је Мицрософт.

Корисници се не слажу са Мицрософтовим аргументом у менију Старт

Међутим, крајњи корисници се не слажу са већином људи који критикују компанију у одељку за коментаре због креирања досадног Старт менија без икаквих опција за његово прилагођавање.

Виндовс 10 Старт мени је био невероватан јер је имао много могућности за прилагођавање. Промените величину и групишите иконе, подесите ширину и висину по жељи и изаберите колико икона има у менију, ово ми омогућава да убрзам свој радни ток. В11 Старт мени је веома ограничен, а ово је срање, коментарисао је један корисник.

Други корисник је поновио горњи аргумент и додао да потрошачи само желе могућност да га персонализују.

Старт Виндовс 10 није био најбољи, али барем сте могли да га персонализујете много више и организујете како желите. Сада имате фиоку за апликације које изгледају као мобилни и можете само да закачите апликације. Која је сврха прављења читавог менија за виџете?, објаснио је проблем фрустрирани корисник Виндовс 11.

Дајте нам више опција, престаните да их бришете и мењате ствари, било да корисник то жели или не.

Виндовс 11 није спреман за све, али да ли је то проблем?

Ја лично нисам обожаватељ Мицрософтовог избора да се реши Старт менија заснованог на плочицама. Виндовс 10 Старт мени нуди много више контроле над оним што видите у том менију, што је заправо сјајно.

У исто време, Виндовс 11 је још увек у развоју и није за свакога.

  Виндовс 10 Старт мени

Први изглед Виндовс 10

Првобитно издање Виндовс 10 такође је изгледало сасвим другачије и недовршено, али је на крају постало боље.

Нови оперативни систем има много добрих ствари као што је ВинУИ. Мицрософт се нада да ће интеграција ВинУИ-ја на крају вратити незадовољне кориснике и довести до бржег развоја интерфејса у наредним годинама.

Популар Постс