Мицрософт каже да ће привремено суспендовати ажурирања Виндовс 10 драјвера

 Ажурирања драјвера за Виндовс 10 се суспендују

Мицрософт сваког месеца објављује кумулативна ажурирања и ажурирања управљачких програма за све подржане верзије оперативног система Виндовс 10. Ажурирања управљачких програма за Виндовс 10 би требало да обезбеде да је хардвер вашег рачунара компатибилан са предстојећим ажурирањима функција и променама у индустрији, а да ви не морате ништа да радите.

Док ажурирања драјвера објављена преко Виндовс Упдате-а могу бити проблематична у неким случајевима су и даље неопходни најновији драјвери за различите хардверске елементе. На пример, Интел гура а ажурирање управљачког програма које припрема уређаје за ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020 .

Подешавање Виндовс Упдате је један од најбољих начина за брзо прегледање свих доступних ажурирања за хардверске компоненте и важне исправке се аутоматски преузимају без дозволе корисника.Почевши од децембра 2020., Мицрософт каже да ће паузирати увођење ажурирања управљачких програма за Виндовс 10 ако управљачки програм не пошаље ОЕМ или продавац пре 3. децембра 2020.

Било који драјвер који чека на преглед неће бити одобрен и пуштен корисницима преко Виндовс Упдате-а пре почетка нове године. Као што се и очекивало, разлог су минималне операције током празника (децембар 2020 – јануар 2021) и Мицрософт не жели да пусти непроверене драјвере потрошачима.

Наравно, ако и даље желите да преузмете и инсталирате драјвере, можете отићи на страницу за преузимање компаније Интел или Нвидиа и ручно инсталирати доступна ажурирања. Такође можете преузети ванмрежне инсталационе програме и користити Управљач уређајима за ажурирање управљачких програма без помоћи Виндовс Упдате-а.

Мицрософт приметио да ће драјвери послати пре децембра бити одобрени за увођење у Виндовс Упдате. То значи да ћете можда и даље добити једно или два ажурирања драјвера следећег месеца, али то у потпуности зависи од ефикасности ОЕМ или добављача софтвера.

И ажурирања прегледа и ажурирања управљачких програма се паузирају само за месец децембар. Увођење ових ажурирања ће се наставити у јануару када се Мицрософт-ови инжењери врате на посао.

Популар Постс