Мицрософт је случајно објавио датум изласка Виндовс 10 21Х1

 Датум издавања ажурирања за Виндовс 10

Мицрософт ће наводно започети исправан рад на Виндовс 10 верзији 21Х1 у фебруару када ће тестери у Релеасе Превиев Ринг почети да процењују верзије за преглед ( 19043 или новији ) преко пакета за омогућавање.

Виндовс 10 21Х1, за неупућене, је ажурирање у стилу сервисног пакета са у потпуности фокусираним на побољшања квалитета и исправке грешака. Неће бити никаквих нових значајних додатака (пошто је ажурирање за октобар 2020. било претходне године) и Мицрософт сада планира да га објави у мају или јуну 2021.

У новом урезивању кода, Мицрософт је потврдио да ради на новом издању Виндовс-а и да ће оно бити објављено за јавност у јуну 2021. Поред датума објављивања, Мицрософт је такође приметио да ће следеће ажурирање функције укључивати уграђену заштиту од Кернел Трансацтион Манагер (КТМ).Виндовс издање које излази овог јуна 2021. има нови АПИ који може да онемогући КТМ експлоатације. Верификовано на интерној верзији ОС-а да КТМ експлоатација више није доступна, Чита се урезивање Цхромиум кода .

 Урезивање Цхромиум кода

Ако сте пратили циклус издавања ажурирања за Виндовс, можда сте приметили да је прво велико ажурирање у години објављено у мају. На пример, ажурирања за Виндовс 10 верзије 1903 и верзије 2004 су пуштена потрошачима у последњој недељи маја.

Стога је врло вероватно да ће Виндовс верзија 21Х1 бити објављена у мају 2021. и да ће бити представљена већем броју корисника у јуну 2021.

Међутим, у исто време, такође је могуће да Мицрософт говори о ажурирању за Виндовс 10 21Х2 Сун Валлеи, за које се очекује да ће у јуну достићи статус РТМ (објављивање произвођачу).

Шта очекивати у Виндовс 10 верзији 21Х1

Још нисмо чули много о ажурирању за пролеће 2021. и нису откривени детаљи о томе шта тачно можемо очекивати.

Међутим, једна од промена које смо могли да видимо са ажурирањем за Виндовс 10 пролеће 2021. је нови одељак за графичку картицу у апликацији Подешавања. Такође се очекује да ће ажурирање додати изворну подршку за ДНС преко ХТТПС-а (ДОХ).

Са 21Х1 наизглед мањим ажурирањем, следећа надоградња за касну 2021. има смисла за велики редизајн. Очекује се да ће Виндовс 10 21Х2 (ажурирање за јесен 2021.) укључити нови Старт мени, Акциони центар, траку задатака и апликације за пријемно сандуче. Биће перформанса и побољшања „доследности“ тамне теме такође.

Ажурирање 1: Чини се да је Цхромиум пост измењен и више не садржи месец издавања.

Популар Постс