Мицрософт је патентирао термалну прикључну станицу за мобилни рачунарски уређај

 Сурфаце Про

Слика љубазношћу: ЕкпертРевиевс.цо.ук

Мицрософт је пријавио још један занимљив патент. Најновији патент је за мобилни рачунарски уређај (телефони, таблети и лаптоп) са фокусом на термалну прикључну станицу која би хладила рачунарски уређај.

Први који смо приметили, патент под називом ТХЕРМАЛ ДОЦК ЗА МОБИЛНИ РАЧУНАРСКИ УРЕЂАЈ је објављено 23. августа од стране УСПТО, а Мицрософт га је поднео 20. фебруара 2018.Патент објашњава термалну док која се може повезати са мобилним рачунарским уређајем да би се охладила. На пример, корисник би требао да повеже уређај на прикључну станицу и реши проблеме са топлотом.

Како уређаји постају мањи (нпр. тањи), управљање топлотом постаје све већи проблем. У зависности од дебљине уређаја, унутар уређаја можда неће бити довољно простора за активне компоненте управљања топлотом као што су, на пример, вентилатори. Такође, како мобилни уређаји (нпр. телефони и таблети) замењују веће лаптоп и десктоп рачунаре, микропроцесори понекад могу имати задатак да покрећу потпуно десктоп окружење и тако могу генерисати више топлоте. Мобилни уређај може да се постави на термалну прикључну станицу како би се уклонило довољно топлоте са мобилног уређаја како би мобилни уређај могао да ради у пуном десктоп окружењу, објашњава Мицрософт.

 Мицрософт патент за термални прикључак

Патентирана технологија је објашњена у наставку:

Овде су описани системи за управљање топлотом и одговарајуће методе употребе. Систем за управљање топлотом укључује термалну прикључну станицу која ради за хлађење рачунарског уређаја у физичком контакту са термалном базом. Термална прикључна станица укључује кућиште, први уређај за управљање топлотом који подржава кућиште и други уређај за управљање топлотом који је физички повезан са првим уређајем за управљање топлотом. Први уређај за управљање топлотом је другачији тип уређаја за управљање топлотом од другог уређаја за управљање топлотом.

Популар Постс