Мицрософт је открио нове детаље ажурирања за Виндовс 10Кс

 Виндовс 10Кс нови детаљи

Прича се да је Виндовс 10Кс модуларан оперативни систем са више уређаја који ће се такмичити са сличним Цхроме ОС-ом у образовној ниши.

На основу прошлогодишње најаве, изгледа да ће Виндовс 10Кс бити „хибридни“ ОС, што значи да ће оперативни систем бити заснован на Виндовс Цоре ОС-у и да ће подржавати више фактора форме.

Виндовс 10Кс је оптимизован и за уређаје са два екрана и за традиционално корисничко сучеље за десктоп рачунаре, као што су Сурфаце Про, Делл КСПС или ХП 15. Међутим, прво ће се покренути са новим рачунарима са једним екраном, а затим ће се проширити на Сурфаце Нео производи почетком 2022 .Поједностављено речено, ажурирање за Виндовс 10Кс изгледа као Мицрософт-ов начин да побољша Виндовс 10 у ефикаснији оперативни систем са модерним кодовима – али неће постати доступно јавности као дигитално преузимање.

Нови документ подршке, који смо уочили раније данас, сугерише да ће Виндовс 10Кс користити Виндовс драјвере, нови модел драјвера представљен са ажурирањем Виндовс 10 маја 2020 (верзија 2004).

 Виндовс 10Кс драјвери

Почевши од Виндовс 10 верзије 2004, драјвери су сада класификовани или као Виндовс драјвери или Виндовс управљачки програми за радну површину. Док ће 'Десктоп Дриверс' радити искључиво на традиционалним рачунарима, Мицрософт каже да ће његови нови 'Виндовс Дриверс' радити на уређајима са Виндовс 10Кс и Виндовс 10.

Виндовс драјвери ће радити на свим варијантама оперативног система Виндовс 10, укључујући Виндовс 10Кс и Виндовс 10 Десктоп издања. Управљачки програми за Виндовс Десктоп ће се покретати само на Виндовс 10 Десктоп издањима, документ подршке гласи .

Виндовс 10Кс неће користити специјалну или ексклузивну верзију драјвера за покретање програма, што значи да би било могуће да компаније користе исти драјвер у свим својим понудама.

Поред тога, Мицрософт је потврдио да нови Виндовс драјвери морају да се придржавају захтева за поузданост налепница и употребљивост на Виндовс 10Кс.

Мицрософт је такође потврдио да неће присиљавати продавце да модификују своје постојеће драјвере како би испунили додатне захтеве, али ће уношење одговарајућих измена побољшати квалитет и поузданост, као и припремити драјвер за Виндовс 10Кс уређаје.

Као што смо поменули на почетку, овај оперативни систем је направљен само за нове уређаје, али независни програмери ће моћи да креирају поједностављено незванично искуство инсталације за постојеће уређаје, а приступ универзалног драјвера би требало да олакша ствари.

Популар Постс