Мицрософт је објавио модел новог корисничког интерфејса оперативног система Виндовс 10 са заобљеним угловима

 Виндовс 10 заобљени кориснички интерфејс

Гласине и референце у оквиру верзија за преглед откриле су да је Мицрософт у процесу ремонта Виндовс 10 интерфејса.

Гласине су се први пут појавиле на мрежи када Мицрософт је додао модерне иконе својим апликацијама прве стране и лансирао мало побољшану верзију Старт менија са плочицама које су свесне темама.

Оно што нисмо знали је да би компанија заправо могла да побољша кориснички интерфејс уграђених подешавања тако што ће заобљене углове. Естетско ажурирање корисничког интерфејса за подешавања оперативног система Виндовс 10 откривено је у искачућем прозору објављеном у Мицрософтовој апликацији Савети и то је веома суптилно ажурирање. Модел Виндовс Упдате

Запамтите да су ове снимке екрана моцкуп које је објавио Мицрософт у апликацији Савети за Виндовс 10. На основу горе истакнутог броја израде, изгледа да су ови концепти објављени пре неколико недеља или месеци, али да их је данас открио један од наших читалаца.

Као што можете видети на горњој слици екрана, редизајнирана апликација Сеттингс има нову икону која је заснована на Мицрософт-овом језику Флуент Десигн. Поред тога, има живље боје у поређењу са тренутним дизајном, који изгледа равно и досадно.

Ако пажљиво погледате горњу слику, приметићете како прозор апликације и дугме „Провери ажурирања“ имају благе кривине у сваком углу. Сада упоредите то са снимком екрана тренутне апликације Подешавања, која има оштре углове и дугмад, и можда ће вам макета бити привлачна ако волите заобљене углове.

 ВиФи подешавања

У горњем моделу дизајна, апликација Сеттингс је добила само суптилна подешавања са заобљеним ивицама, али промене су довољне да Виндовс 10 дају модеран изглед који боље одговара Мицрософтовом новом ВинУИ и Флуент Десигн приступу.

 Модели дизајна за Виндовс 10 ВПН

Ту је и снимак екрана Виндовс претраге са провидним корисничким интерфејсом (полупровидним).

 Виндовс претрага

Као што смо приметили на почетку, нема појма када је Мицрософт објавио ово подешавање дизајна и нисмо могли да пронађемо сличне моделе када смо проверили друге странице у апликацији Савети.

Ови модели нам барем дају ближи поглед на идеје које би Мицоросфт можда интерно разматрао.

Хвала, Диви на савету!

Популар Постс