Мицрософт је можда управо поново потврдио услугу Виндовс 10 Цлоуд ПЦ

 Пропуштање Виндовс 10 Цлоуд ПЦ-а

Више извештаја сугерисало је да Мицрософт тајно ради на новом Цлоуд ПЦ сервису који покреће Виндовс 10 како би омогућио модерно искуство десктоп рачунара засновано на облаку. Лансирање Виндовс Цлоуд ПЦ услуге се брзо приближава, а како се приближавамо, излази више детаља.

У низу нових докумената подршке, било је открио да се Цлоуд ПЦ – и можда друге сродне услуге – активно тестирају. Документ пружа додатну потврду да је Цлоуд ПЦ услуга у развоју и да Мицрософт полако додаје Цлоуд ПЦ АПИ-је у Мицрософт Грапх.

У документу је такође истакнуто да ће Мицрософт понудити различите планове услуга за потрошаче. Биће понуђен у више конфигурација, као што су средња, тешка и напредна. Детаљи услуге Цлоуд ПЦ

Средња конфигурација ће укључивати 2 вЦПУ-а, 4 ГБ РАМ-а и 96 ГБ ССД. Исто тако, тешку конфигурацију ће покретати 2 вЦПУ-а, 8 ГБ РАМ-а, 96 ГБ ССД и може се надоградити на напредну верзију са до 3 вЦПУ-а и 8 ГБ РАМ-а.

 Цлоуд ПЦ услуга

На основу референци уочених у овим документима подршке, Цлоуд ПЦ услуга ће бити оптимизована за персонално рачунарство опште намене, брзину и перформансе. За предузећа, Мицрософт ће се више фокусирати на скалабилност и обраду података.

Моћи ћете да приступите свом Цлоуд рачунару са било које врсте уређаја све док имате апликацију Мицрософт Ремоте Десктоп.

Услуга је још увек у раним фазама развоја, али изгледа да би ова нова функција могла бити објављена у блиској будућности.

Виндовс 10Кс и Цлоуд ПЦ

Очекује се да ће Виндовс 10Кс бити лансиран на пролеће 2021. године, а Мицрософт се нада да ће истовремено почети са увођењем Цлоуд ПЦ услуга.

Како је раније објављено, Виндовс 10Кс ће се испоручивати без подршке за локалне Вин32 апликације и услуга стриминга апликација за Цлоуд ПЦ ће решити овај проблем компатибилности.

Касније ове године, Мицрософт ће такође додати подешавања рачунара у облаку у Виндовс 10 и синхронизоваће се са вашом претплатом на Мицрософт 365

Популар Постс