Мицрософт издаје Виндовс 10 упозорење Плави екран смрти

 Грешка на плавом екрану Виндовс 10

Најновија серија кумулативног ажурирања за Виндовс 10 изазива низ нових проблема за кориснике, укључујући Плави екран смрти, проблеме са перформансама и још једна грешка која квари Старт мени .

Мицрософт је сада потврдио да би ажурирања објављена у последња два месеца могла да сруше Леново ТхинкПад машине са плавим екраном смрти, али извештаји сугеришу да се БСОД такође јавља на хардверу који није Леново.

У новом документу подршке који је тихо објављен током викенда, Мицрософт јесте упозорио да је приметио низ других критичних грешака изазваних КБ4568831 или новијим, што такође укључује закрпу из септембра 2020.Критичне грешке укључују СИСТЕМ_ТХРЕАД_ЕКСЦЕПТИОН_НОТ_ХАНДЛЕД пад, екран са поруком о стоп грешци, 0кц0000005 приступ одбијен и пад система са процесом лдиагио.сис.

У посебној подршци документ , Леново је такође признао извештаје и истакао могуће грешке на које корисници могу да наиђу након инсталирања најновије кумулативне исправке за Виндовс 10:

  1. БСОД приликом покретања, покретања Леново Вантаге-а и покретања Виндовс Дефендер Сцан-а.
  2. Виндовс Хелло проблеми.
  3. Грешке у Управљачу уређаја за Интел Манагемент Енгине и ИР камеру.

Чини се да је проблем узрокован проблемом компатибилности између кумулативног ажурирања оперативног система Виндовс 10, УЕФИ поставки и Леново-ове апликације Вантаге. Са кумулативним ажурирањем, Мицрософт је направио промену која ограничава начин на који процеси могу да приступе конфигурацији ПЦИ уређаја и функција у УЕФИ-у би могла да изазове ово понашање, што изазива плави екран.

Мицрософт и Леново су потврдили да погођени модели укључују ТхинкПад машине из 2019. и 2020. Иако је плави екран смрти озбиљан проблем, добра вест је да постоји релативно једноставно решење, према Мицрософту и Леново.

Ако добијете Плави екран смрти на ТхинкПад машини, Мицрософт вам препоручује да онемогућите поставку Енханцед Виндовс биометријске безбедности у УЕФИ.

Ако не можете да онемогућите ову поставку, требало би да деинсталирате исправке објављене у септембру или августу и паузирајте Виндовс Упдате док Мицрософт не изда исправку.

Леново и Мицрософт раде на решењу овог проблема, рекао је Мицрософт.

Према извештајима, не само Леново уређаји

Као што смо видели даље форумима , Реддит и друге платформе друштвених медија, ови проблеми са Плавим екраном смрти или перформансама нису ограничени на ТхинкПад машине.

Неки рачунари који нису Леново су наводно били БСОД-ови у последњој рунди кумулативног ажурирања компаније Мицрософт, али опет је поправка релативно једноставна: деинсталирајте закрпу и паузирајте ажурирања.

Ако не можете да деинсталирате закрпу, такође можете покушати да онемогућите Интел Виртуализатион Тецхнологи. У супротном, последња опција је коришћење враћања система на претходну верзију оперативног система Виндовс 10.

Популар Постс