Мицрософт издаје Рав Имаге Ектенсион за Виндовс 10

 Рав Имаге Ектенсион за Виндовс 10

Врхунски паметни телефони и професионални ДСЛР-ови чувају слике као ЈПЕГ датотеке ради погодности, али уређаји и даље дозвољавају корисницима да чувају слике у РАВ формату. За разлику од ЈПЕГ или ПНГ слика, датотеке РАВ слика садрже минимално обрађене податке снимљене сензором слике вашег уређаја.

Док Виндовс 10 Филе Екплорер или апликација Мицрософт Пхотос могу да приступе сличицама и информацијама формата РАВ сликовних датотека, платформа не подржава неке одговарајуће формате.

У оперативном систему Виндовс 7 или старијем, од вас се захтевало да преузмете Цамера Цодец Пацк да бисте видели сличице формата РАВ сликовних датотека и информације о сликама у Екплореру. Цодек је унапред инсталиран на Виндовс 10 уређајима, али није довољан за приступ свим форматима РАВ слика.Недавно је Мицрософт објавио „Рав Имаге Ектенсион“ у Виндовс продавници и додаје изворну подршку за гледање слика у РАВ формату.

Инсталирањем пакета моћи ћете да видите сличице и метаподатке подржаних необрађених формата датотека директно у Виндовс Филе Екплорер-у или прегледате слике у апликацији Фотографије, објашњава Мицрософт. Компанија каже да би екстензија такође требало да буде у стању да декодира и екстрахује ЕКСИФ метаподатке из формата Рав сликовних датотека.

Међутим, вреди напоменути да неки Рав формати као што су ЦР3 и ГПР тренутно нису подржани. Нажалост, неке од Адобе-ових слика у ДНГ формату такође се можда неће покренути у оперативном систему Виндовс 10.

Подршка за више уређаја и сирових формата биће додата у Виндовс 10 у наредном издању. У овом тренутку, Мицрософт није потврдио када компанија планира да дода подршку за додатне формате, али ће се то вероватно догодити ускоро.

Ако сте заинтересовани, можете пронаћи Рав Имаге Ектенсион у продавници из овде .

Популар Постс