Мицрософт избацује Интернет Екплорер у Виндовс 10 21Х2 превиев буилд

 Интернет Екплорер на Виндовс 10

Мицрософт је недавно отворио мало о преласку на Виндовс 10 искуство без Интернет Екплорер-а и открио да је Цхромиум Едге будућност Интернет Екплорер-а на оперативном систему. Након најаве, промене су већ почеле да се појављују у верзијама за преглед следећег ажурирања функција оперативног система Виндовс 10 Сун Валлеи .

Трансформација је можда потпуна, али Мицрософт не укида Интернет Екплорер у потпуности. У почетку ће корисници Интернет Екплорер-а бити аутоматски преусмерени на Мицрософт Едге када покушају да посете веб локације у повученом претраживачу. Ова промена се сада тестира са Инсајдерима.

У верзијама за преглед, Мицрософт је почео да шаље Интернет Екплорер саобраћај у Мицрософт Едге. Ова промена је тренутно доступна у верзији 21387 или новијој и очекује се да ће бити објављена у продукцијском каналу у октобру или новембру. Ако све иде по плану, ажурирање за Виндовс 10 21Х2 ће подразумевано онемогућити ИЕ11.Мицрософт повлачи Интернет Екплорер 2022

У старијим верзијама, као што је верзија 20Х2 или верзија 2004 оперативног система Виндовс 10, Интернет Екплорер ће бити повучен у јуну 2022. Мицрософт је потврдио да ће угасити угашени Интернет Екплорер, а неким Мицрософт услугама се више не може приступити у ИЕ11 десктоп апликацији као део фазног плана обустављања.

 Искључивање Интернет Екплорер-а

Након што прође рок од јуна 2022. године, корисници неподржаног прегледача биће аутоматски преусмерени на Мицрософт Едге (Цхромиум). Ако заобиђете преусмеравање, моћи ћете да користите прегледач са ограниченим функцијама. На пример, функције Мицрософт 365, услуге Мицрософт налога и популарне веб локације неће бити доступне.

Мицрософт ће, међутим, наставити да поштује серверску верзију Интернет Екплорер-а и пословни корисници ће моћи да приступе повученом претраживачу још месеци. Међутим, више није могуће користити све Мицрософт 365 апликације преко претраживача.

Едге заснован на Цхромиуму, који је заменио Едге Легаци заснован на ЕдгеХТМЛ-у, остаће нова водећа понуда компаније. У најави за пословне кориснике, Мицрософт је објаснио да Цхромиум Едге пружа мноштво безбедносних и квалитетних функција које корисници могу очекивати од модерног решења за прегледање.

Поред промена ИЕ11, најновија верзија за преглед Виндовс 10 21Х2 такође је поправила бројне грешке.

На пример, Мицрософт је решио проблем где су екрани добродошлице након надоградње приказивали текстове користећи покварену верзију фонта Тимес Нев Роман. Исто тако, Мицрософт је исправио још једну грешку која је довела до проблема са инсталацијом Виндовс ажурирања, посебно .НЕТ ажурирања.

Популар Постс